Τι θα βγάλει η κάλπη της Λεπενούς;

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών ένα αρκετά ενδιαφέρον ερώτημα είναι τι θα ψηφίσει η Λεπενού…

Η υπόθεση των μαζικών ψευδών δηλώσεων ζωικού κεφαλαίου στη Λεπενού, που αποκαλύφθηκε μετά τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ τον Ιανουάριο του 2017, έχει και πολιτικές παρενέργειες και τα απόνερά της θα φτάνουν έως τις αυτοδιοικητικές κάλπες. Η υπόθεση, που χαρακτηρίστηκε από τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ως “οργανωμένη επιχείρηση παραπλάνησης των Αρχών και παραβίασης σχετικών κοινοτικών κανονισμών” παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη. Η παραπομπή όμως στη Δικαιοσύνη έφερε πρόσφατα επιπλέον παρενέργειες, αφού μέσω της δικαστικής οδού έγινε γνωστό έγγραφο – καταγγελία κατοίκων του χωριού προς διάφορες κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες καλούνταν να προβούν σε ελέγχους. Το συγκεκριμένο έγγραφο το τελευταίο διάστημα έγινε σχεδόν… φέιγ βολάν στη Λεπενού και αυτό γιατί οι καταγγέλλοντες χρησιμοποιούσαν στην καταγγελία τους διάφορες υβριστικές/συκοφαντικές εκφράσεις για κατοίκους της περιοχής. “Λαμόγιο”, “αρχιαπατεώνας”, “πιράνγχας”, “προσωποποίηση της απάτης” και πολλοί παρόμοιοι χαρακτηρισμοί από την πλευρά των καταγγελόντων, που έγιναν εσχάτως γνωστοί μέσω της διακίνησης του εγγράφου, έχουν ανάψει τα αίματα στη Λεπενού και κατά σατανική… σύμπτωση το κλίμα αυτό έρχεται να “κουμπώσει” με την προεκλογική περίοδο.

Όσοι παραγωγοί βρέθηκαν μετά τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ στο “μάτι του κυκλώνα” τους αμέσως επόμενους μήνες επιδίωξαν και πέτυχαν σειρά συναντήσεων με τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο Αγρινίου (παρά το γεγονός ότι οι δήμοι δεν έχουν ουδεμία σχετική αρμοδιότητα). Μάλιστα αξίζει να θυμηθεί κανείς πως τον Μαΐο του 2017 οι κτηνοτρόφοι της περιοχής με ανακοίνωσή τους είχαν κηρύξει ανεπιθύμητους στη Λεπενού τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Σταρακά.

Στις επερχόμενες εκλογές είναι σίγουρο πως αρκετοί στη Λεπενού ψηφίζοντας θα κάνουν τη σούμα… Και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι θα βγάλει η κάλπη της Λεπενούς πρωτίστως στις περιφερειακές εκλογές, αφού η Περιφέρεια μέσω της ΔΑΟΚ έχει κάποιες σοβαρές αρμοδιότητες στα κτηνοτροφικά θέματα, αλλά και στο δήμο Αγρινίου, αφού αφ’ ενός έχουν εμπλακεί στις δημοτικές εκλογές και άνθρωποι που είτε ως καταγγέλλοντες, είτε ως καταγγελόμμενοι είναι στην “υπόθεση Λεπενού”, αφ’ ετέρου εις εκ των υποψηφίων δημάρχων είναι η νυν Αντιπεριφερειάρχης…