Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών στη γέφυρα της Αβόρανης

Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών στην γέφυρα της Αβόρανης από μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.Εδώ και πολύ καιρός εκφράζονταν έντονη ανησυχία για τη στατικότητα της γέφυρας της Ερμίτσας και τα προβλήματα που υπάρχουν, έπειτα και από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και τα παρατριχώνια δημοτικά διαμερίσματα τον Δεκέμβριο του 2017.

Η όξυνση των καιρικών φαινομένων και ο μεγάλος όγκος νερού, σε συνδυασμό με τις αμμοληψίες που συνέβαιναν πάντα στην περιοχή με συνέπεια να κατέλθει η στάθμη της κοίτης του χειμάρρου και να αποκαλυφθούν τα πέλματα των βάσεων στήριξης της γέφυρας, είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και να παρατηρηθούν προβλήματα σε τουλάχιστον 2 από τα 5 στηρίγματα της γέφυρας.

H Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας διενήργησε το σχετικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει τον βαθμό φθοράς στα βάθρα της γέφυρας και για τον λόγο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενέταξε την αποκατάσταση τους στην εργολαβία «Συντήρηση Αντιπλημμυρικών έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας», συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

φωτό: Γιάννης Γιαννακόπουλος