Στο… Ρίο η (παρ’ ολίγον) Γενική Συνέλευση του ΔΠΠΝΤ

Αντιδρούν οι φοιτητές

Σε κινητοποιήσεις, αλλά και αναβρασμό παραμένουν οι φοιτητές του καταργηθέντος Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών. Συνεχίζουν την κατάληψη στο Τμήμα διεκδικώντας την επανίδρυσή του και την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Ωστόσο εσχάτως φαίνεται πως έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του Τμήματος. Καταγγέλλουν συγκεκριμένα ότι τη Τρίτη 17/12 ο Πρόεδρος του Τμήματος αποφάσισε –και ενώ η κατάληψη των φοιτητών συνεχίζεται- να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση του Τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη του Ρίου, κάτι που πραγματικά είναι ασυνήθιστο, πρωτοφανές χαρακτηρίζεται από τους φοιτητές. Τελικά Γενική Συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Ωστόσο ακόμη κι αν υπήρχε απαρτία οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ ήταν εκεί προκειμένου να εμποδίσουν τη συνεδρίαση. Και αυτό γιατί όπως λένε «δεν θεωρούμε ηθικό να γίνονται Γενικές Συνελεύσεις» εν μέσω κατάληψης και να μην είναι πρώτο και κύριο θέμα ο δίκαιος αγώνας των φοιτητών. Ενώ διαμηνύουν πως «σε οποιαδήποτε κίνηση, η οποία κατά προσβάλλει τον αγώνα μας θα είμαστε παρόντες και θα πράττουμε αναλόγως». Πάντως η έλλειψη απαρτίας και η παρουσία μόνο δύο από τα 17 μέλη ΔΕΠ του Τμήματος εκτιμήθηκε από τους φοιτητές του ΔΠΠΝΤ ως στήριξη της πλειοψηφίας των καθηγητών στα αιτήματά τους.

Σε κάθε περίπτωση οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ αισθάνονται αδικημένοι όντας το μοναδικό κατηργημένο Τμήμα της χώρας με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου τη ώρα μάλιστα που το Τμήμα είχε θετικές αξιολογήσεις και πιστοποίηση για το πρόγραμμα σπουδών του. Σε κάθε περίπτωση ο νόμος Γαβρόγλου φαίνεται πως έχει αφήσει αρκετές εκκρεμότητες και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να διευκρινίσει τις προθέσεις της στο εν λόγω ζήτημα και αυτό γιατί αρκετοί φοιτητές που δεν θα ήθελαν επ’ ουδενί να πάρουν πτυχίο από ένα καταργημένο τμήμα, σκέπτονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Ακριβώς γι’ αυτό για να μην πάνε στράφι τα χρόνια που διέθεσαν έως τώρα ζητούν την επανίδρυση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ.