Δημοπρατείται η πρόσβαση για ΑμεΑ στις παραλίες Βόνιτσας και Παλαίρου

Η δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας δημοπρατείται τον ερχόμενο μήνα. Πρόκειται για μια δράση προϋπολογισμού 120.000 ευρώ που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020» και στοχεύει στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών του παραλιακού μετώπου της χώρας και έχει ως στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές και την προσέλκυση επισκεπτών-ατόμων με αναπηρίες.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης χρηματοδοτείται η δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στον χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής.

To έργο αφορά την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμΕΑ σε επιλεγμένες παραλίες του Δήμου. Στόχος του Δήμου αποτελεί η διευκόλυνση της προσπελασιμότητας των ΑμΕΑ σε δύο παραλίες καθώς επίσης και ο προσανατολισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα προσβασιμότητας στις ακτές.
Οι περιοχές παρέμβασης/παραλίες οι οποίες επελέγησαν από το Δήμο είναι η Παραλία της Βόνιτσας και η Παραλία της Παλαίρου. Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται η προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία των παρακάτω μη μόνιμων υποδομών : Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα – ντουζ, διάδρομοι που θα συνδέουν όλες τις δομές και θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα, wc, αποδυτήρια, χώροι σκίασης , ενημερωτικές πινακίδες – σήμανση. Οι υπό προμήθεια υποδομές θα είναι κατασκευασμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η εύκολη μεταφορά τους και εγκατάσταση κατά την καλοκαιρινή περίοδο και η εύκολη αποθήκευσή τους κατά τη χειμερινή.