Συνεχίζουν οι φοιτητές του καταργημένου από το «νόμο Γαβρόγλου» Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) στο Αγρίνιο να πιέζουν με κάθε δυνατό μέσο για την προώθηση του αιτήματός τους για επανίδρυση του Τμήματος.
Προφανώς οι πιέσεις κατευθύνονται προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών και τα άλλα θεσμικά όργανα του Πανεπιστήμιου, που εξάλλου είναι και η καθ’ ύλην αρμόδιοι να προωθήσουν το αίτημα της επανίδρυσης στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Μετά από την τελευταία καταγγελία τους αναφορικά με την ανακολουθία των λεγομένων της Πρυτάνεως, η οποία τους ενημέρωσε πως το θεωρούμενο ως απεσταλμένο αίτημα τελεί ακόμη υπό επεξεργασία από το Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές επανέρχονται καταγγέλλοντας πως πλέον συναντούν… «τοίχο» από τη πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών και των αρμοδίων οργάνων του.
«Τοίχο» συναντούν οι φοιτητές – Μιλούν για μη συνεργάσιμη στάση από την πλευρά της Πρυτανείας
Εκπρόσωπος των φοιτητών καταγγέλλει μέσω του ΑγρίνιοCulture.gr ότι στην προσπάθειά του να πληροφορηθεί ποιος είναι ο αρμόδιος για το θέμα από την πλευρά του Πανεπιστημίου, παραπέμπονταν από τη Γραμματεία της Πρυτανείας στη Γραμματεία της Συγκλήτου και τούμπαλιν… Χωρίς στο τέλος να καταστεί δυνατό να μάθει ποιος είναι αρμόδιος. Οι φοιτητές του καταργηθέντος Τμήματος ΔΠΠΝΤ μιλούν για εμπαιγμό των ιδίων, αλλά και του Αγρινίου συνολικά, ενώ παράλληλα εκτιμούν πως η κωλυσιεργία από την πλευρά της απερχόμενης Πρυτάνεως ίσως να μην είναι άσχετη με το γεγονός ότι σύντομα το Πανεπιστήμιο θα αποκτήσει νέες Αρχές, οι οποίες και θα βρουν μια διαμορφωμένη κατάσταση αναφορικά με το σχεδιασμό του Πανεπιστημίου για το μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα του Πανεπιστήμιου Πατρών για τη μετονομασία και μεταφορά στην Πάτρα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr, έχει γίνει από το φθινόπωρο του 2019, αμέσως μετά την ψήφιση του “νόμου Γαβρόγλου” και πριν υπάρξει η «συμφωνία» και το κοινό ανακοινωθέν της Πρυτάνεως, του Περιφερειάρχη και Δημάρχων της περιοχής. Σε αντιδιαστολή, το αίτημα για την επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) δεν έχει ακόμη κατατεθεί και πλέον μοιάζει αδύνατο το Τμήμα να περιληφθεί στα μηχανογραφικά της φετινής χρονιάς. Μοιραία λοιπόν η ίδρυσή του παραπέμπεται για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022. Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι οι δυνατότητες παρεμβάσεων ή πιέσεων προς το Πανεπιστήμιο Πατρών και τα όργανά του με θεσμικό και επίσημο τρόπο είναι περιορισμένες καθώς υπάρχει στη… μέση το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων