Ένα εκατομμύριο στο δήμο Αγρινίου για απορριμματοφόρα από το ΥΠΕΣ

Με 54,5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών επιχορηγεί διάφορους δήμους της χώρας το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ”.

Δικαιούχοι της επιχορήγησης είναι οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό από 50.000 και άνω κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, ενώ υπάρχουν στη σχετική λίστα και κάποιοι μικρότεροι δήμοι που επιχορηγούνται κατ’ εξαίρεση, λόγω ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Η κατανομή του ποσού γίνεται με επιμέρους κριτήρια, πάλι με βάση τον πληθυσμό.Ο δήμος Αγρινίου, καθώς ανήκει στους δήμους με μόνιμο πληθυσμό άνω των 94.000 κατοίκων και έως 105.000 κατοίκους, επιχορηγείται με 990.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη:«Είναι αναμφίβολα μια ευνοϊκή απόφαση αφού μας δίνει τη δυνατότητα να ανανεώσουμε τον στόλο μας και να εξυπηρετήσουμε με ακόμη περισσότερα όπλα την καθημερινότητα και τη δημόσια υγεία. Ο τομέας της καθαριότητας είναι καθοριστικός για κάθε δήμο. Ειδικότερα για δήμους όπως το Αγρίνιο oο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δίνουν καθημερινές μάχες και η ενίσχυση με απορριμματοφόρα και οχήματα αποκομιδής και μεταφοράς αναμένεται να διευκολύνει τις ανάγκες της καθημερινότητας».