Θρήνος στο Αγρίνιο για τον αιφνίδιο θάνατο του 27χρονου Παναγιώτη Πλεξίδα

Τίποτα δεν προμήνυε μια τόση τραγική εξέλιξη. Το βράδυ του Σαββάτου 5/9 η Πυροσβεστική Υπηρεσία κληθηκε να κατασβέσει φωτιά που ξέσπασε σε παραλίμνια περιοχή στο Καινούργιο του Δήμου Αγρινίου. Επρόκειο εξάλλου για μια μικρή εστία φωτιάς που έκαιγε καλάμια και θάμνους.

Ωστόσο ο 27χρονος Παναγιώτης Πλεξίδας, Εθελοντής Πυροσβέστης του Σταθμού Παραβόλας, που συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς κατά τη διαδικασία έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τα ακριβη αίτια του θανάτου θα διαλευκάνει η νεκροψία-νεκροτομή.

Συλληπητήρια μηνύματα

ΛΑΕ: Τελευταίος χαιρετισμός στον 27χρονο σύντροφό μας Παναγιώτη Πλεξίδα

Είμαστε συγκλονισμένοι/ες. Το πένθος και η θλίψη μας είναι ανείπωτα κι απέραντα. Θρηνούμε τον θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μας, μόλις 27 χρονών, Παναγιώτη Πλεξίδα, γιου της αγωνίστριας του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς Βαλάντης Ευπατρίδη.
Ο Παναγιώτης έχασε τη ζωή του ως εθελοντής πυροσβέστης στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως ήταν από μικρό παιδί στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, για να σβήσει τη φωτιά σε παραλίμνια περιοχή στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί στον Άγιο Κωνσταντίνο του Αγρινίου.
Αγαπημένοι μας Βαλάντη, Θόδωρε, Ελενίτσα, παρότι τώρα όλα τα λόγια είναι φτώχια, κουράγιο.
Ακριβέ μας σύντροφε Παναγιώτη καλό ταξίδι. Θα ζεις στις μνήμες μας και στους αγώνες μας για ένα καλύτερο κόσμο και για τα μεγάλα ιδανικά, για τα οποία πρόλαβες κι αγωνίστηκες με πάθος στη σύντομη ζωή σου.

Βαρεμένος: Παρά είναι αβάσταχτη η απώλεια του Παναγιώτη Πλεξίδα για να την αντέξουν οι λέξεις
Οδύνη και σπαραγμός για την απώλεια του 27χρονου παληκαριού Παναγιώτη Πλεξίδα, την ώρα που πάλευε ως εθελοντής πυροσβέστης για την κατάσβεση πυρκαγιάς.Ένα παληκάρι που έστυβε την πέτρα και είχε βιωματικά το αίσθημα της αλληλεγγύης χάθηκε βυθίζοντας στο απέραντο πένθος την οικογένεια και τους συντρόφους του.Παραείναι αβάσταχτη η απώλεια για να την αντέξουν οι λέξεις.
Καλό ταξίδι!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Θα θυμόμαστε πάντα τον Παναγιώτη Πλεξίδα για την αυταπάρνηση του και για το ζεστό χαμόγελο του
Αποχαιρετάμε με πόνο καρδιάς τον φίλο, συναγωνιστή και σύντροφο, Πάνο Πλεξίδα. Ο Πάνος, έπεσε σε ώρα καθήκοντος, προσφέροντας τη δική του ζωή για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος, χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καινούριο, όπου συμμετείχε ως Εθελοντής Πυροσβέστης του Πυροσβεστικού Σταθμού Παραβόλας.
Ο Πάνος, ήδη από τα μαθητικά του χρόνια, οργανώθηκε στην Αριστερά και δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για το δίκιο του λαού. Πρωτοστάτης στα τοπικά κινήματα της περιοχής, μέσα από τις γραμμές του Αριστερού Ρεύματος και της Λαϊκής Ενότητας, βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη. Στάθηκε δίπλα σε κάθε αγώνα του αντιφασιστικού και του φοιτητικού κινήματος της περιοχής αλλά και στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, διωκόμενος πολλές φορές για την κοινωνική και πολιτική του δράση.
Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αυταπάρνηση του, την αυτοθυσία του, τη μαχητικότητα του αλλά και για το ζεστό χαμόγελο του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους.