Στάσεις εργασίας από τη Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στα υπό κατάληψη σχολεία

Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας προκηρύσσει συμπληρωματικές στάσεις 11-2μμ για σήμερα Παρασκευή και τη Δευτέρα για τα ημερήσια σχολεία και αντίστοιχα στάσεις εργασίας για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων.

Αυτή είναι η συνδικαλιστική απάντηση που δίνουν οι εκπαιδευτικοί στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να “σπάσει” τις καταλήψεις μέσω της τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία και των απουσιών σε όσους δεν συμμετέχουν σε αυτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΟΛΜΕ προτρέπει του καθηγητές να μην κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δε θα περάσει η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία. Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κίνηση των συνδικαλιστών της εκπαίδευσης έρχεται αφού διεφάνη πως το μέτρο του Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την τηλεκπαίδευση έδειξε σε κάποιο βαθμό να αποδίδει, αφού οι καταλήψεις από χθες έχουν μειωθεί αρκετά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα μόλις τρία σχολεία το 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, το 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου και το 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου
στην Αιτωλοακαρνανία τελούν υπό κατάληψη.