Μαζικά τεστ στα σχολεία της Κατοχής – Έκλεισαν τάξεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Τάσεις σταθεροποίησης εμφανίζει η εξέλιξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία μετά την έξαρση της προηγούμενης εβδομάδας, οπότε καταγράφηκαν 30 κρούσματα συνολικά. Η κατάσταση μοιάζει να έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο ο προβληματισμός παραμένει. Και αυτό γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανακύψουν «εστίες» κορονοϊού που δυνητικά μπορεί να φέρουν επικίνδυνες καταστάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συμβαίνει στα δημοτικά σχολεία της Κατοχής του Δήμου Μεσολογγίου, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε εκπαιδευτικό. Ήδη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Κατοχής έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τέσσερα τμήματα του σχολείου.

Ωστόσο ένα ακόμη κρούσμα κορονοϊού και σε εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατοχής κινητοποίησε τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, που προχώρησαν στη διενέργεια μαζικών τεστ στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής (τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο). Έτσι από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε πως δεν θα λειτουργήσουν έως 28 Οκτωβρίου τα τμήματα της Α’ και Ε’ τάξης και το Ολοήμερο του 1ου Δημοτικού Κατοχής.

Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνο που έχει προκαλέσει ανησυχία στην περιοχή είναι τα κρούσματα αυτά φέρονται να μην συνδέονται μεταξύ τους. Πάντως κινητοποίηση υπήρξε και από την πλευρά της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και του Δήμου Μεσολογγίου και πραγματοποιήθηκαν έγκαιρα απολυμάνσεις στους χώρους των σχολείων της Κατοχής.

φωτό από το Katochi.News