Παράσταση διαμαρτυρίας από τη Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για τις εκλογές των εκπαιδευτικών

Τους λόγους για τους οποίους η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επέλεξε να διεξαχθούν οι εκλογές των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ηλεκτρονικά και ημέρα Σάββατο, ανέλυσε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη.

Η κ. Κεραμέως προσκάλεσε τους εκπαιδευτικούς να “αγκαλιάσουν” τη διαδικασία, η οποία είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020. “Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά, προς τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή εποχή”, δήλωσε με έμφαση η υπουργός. Οι εκλογές των εκπαιδευτικών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά και ημέρα Σάββατο, γιατί όπως εξήγησε η Νίκη Κεραμέως εκσυγχρονίζεται και απλοποιείται η διαδικασία, εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και το απόλυτο της διαδικασίας, θωρακίζονται ταυτόχρονα η ατομική και δημόσια Υγεία σε συνθήκες πανδημίας και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και τέλος με το να γίνουν Σάββατο οι εκλογές, αποτρέπεται οποιαδήποτε επίδραση στην ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία. Μέχρι πρότινος, οι εκλογές διεξάγονταν καθημερινές, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία, κάτι που η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε “παράλογο”.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν αντιδράσει στις αλλαγές που φέρνει το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη διαδικασία των εκλογών και έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε αποχή από αυτές. Μάλιστα, πολλές παρατάξεις εκπαιδευτικών έχουν εκφράσει τις αντιθέσεις τους με τη διαδικασία και έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους.Όσο για τις παρατάξεις που έχουν αποσύρει ψηφοδέλτια, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί παράταση στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Σε τοπικό επίπεδο πάντως το Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 5/11/2020 και ώρα 12:00 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι προκειμένου να ζητηθούν οι αποσύρσεις των ψηφοδελτίων που αποφάσισαν όλες οι παρατάξεις. Επίσης, θα κατατεθεί από την Ε.Λ.Μ.Ε. και συναφές κείμενο με νομικό χαρακτήρα που αφορά τις αποσύρσεις.