Κρούσμα σε εκπαιδευτικό του ΣΕΚ αναστέλλει τμήματα στο 2ο ΕΠΑΛ

Συνεχίζει το Αγρίνιο να βρίσκεται στο επίκεντρο της τοπικής εξέλιξης της πανδημίας, αφού η πλειονότητα των κρουσμάτων που καταγράφονται στην Αιτωλοακαρνανία από τον ΕΟΔΥ εντοπίζεται στο Αγρίνιο. Τα τέσσερα από τα έξι κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ αφορούν την περιοχή του δήμου Αγρινίου.

Μάλιστα ένα από αυτά, σε εκπαιδευτικό του Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου προκάλεσε κινητοποίηση και στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου. Και αυτό γιατί το ΣΕΚ, που στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου, υποστηρίζει την εργαστηριακή εκπαίδευση και πρακτική άσκηση των μαθητών των ΕΠΑΛ, της ΕΠΑΣ και του ΔΙΕΚ. Έτσι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες εκεί για εργαστηριακά μαθήματα τίθενται σε καραντίνα και τα τμήματά τους αναστέλλουν τη λειτουργία τους για 14 ημέρες, έως τις 18 Νοεμβρίου. Σε καραντίνα μπαίνουν ακόμη δύο εκαπιδευτικοί του ΣΕΚ ως επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα Τμήματα Β’ Υγείας 3 και Β’ Υγείας 4 και καθώς και το Γ’ Αισθητικής, ωστόσο όπως προβλέπεται τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης. Παράλληλα απολυμάνσεις θα γίνουν τόσο στους χώρους το ΣΕΚ, στο κτιριακό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, όσο και στο κτίριο του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου.