Με δεκάδες ενεργά κρούσματα το Αγρίνιο – Αισιοδοξία για περιορισμό λόγω lockdown

61 ήταν τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία την προηγούμενη εβδομάδα (2-8 Νοεμβρίου). Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίζονται στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγρινίου. Έτσι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας παραμένει στο επίκεντρο της εξέλιξης της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.

Πράγμα που δημιουργεί ανησυχία καθώς είναι δεκάδες τα ενεργά κρούσματα που υπάρχουν στην παρούσα φάση και από αυτά θα μπορούσαν να προκύψουν και άλλα. Ωστόσο η εφαρμογή του lockdown, όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στην Αιτωλοακαρνανία, δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Αυτή η εβδομάδα ξεκίνησε με πέντε κρούσματα να καταγράφονται από τον ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία και ως συνήθως πάλι το Αγρίνιο πλειοδοτεί… Τα τέσσερα από τα πέντε καταγράφονται στην περιοχή του Αγρινίου. Ενώ περιπτώσεις, όπως αυτές των κρουσμάτων, που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες σε υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου, την τοπική Αστυνομία ή σε μαθητές σχολείων (δημοτικών σχολείων που παραμένουν ανοικτά) προβληματίζουν ιδιαίτερα.