Όλοι έχουν ευθύνες ! Τις ίδιες όμως ;

Να στηθούν κάλπες και τα παραρτήματα του Επιμελητηρίου στην Αιτωλοακαρνανία είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο της AIXMHΣ. “Οι εκλογές κάθε φορά, σε όποιο θεσμικό όργανο και αν γίνονται, πρέπει να διασφαλίζουν στο έπακρο την ομαλή εξέλιξή τους και να διασφαλίζουν διαδικασίες που να μην προκαλούν αυτού του είδους τις τριβές. Άρα πρέπει να μπουν οι κάλπες κανονικά”, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Το ενδιαφέρον είναι πως ο βουλευτής μίλησε –μίλησε ορθώς- για ευθύνες αναφορικά με την κατάσταση του νομού.
«Ο νομός» είπε «τα τελευταία 15-20 χρόνια βρίσκεται σε μια συνεχή πτώση του ΑΕΠ και άρα βυθίζεται στη φτώχεια και την απραξία. Και για το θέμα αυτό, ευθύνονται όλοι αυτοί που άσκησαν εξουσία, δηλ. υπουργικά, βουλευτικά, νομαρχιακά, δημαρχιακά καθήκοντα, αλλά ευθύνεται και το Επιμελητήριο.

Πρόσθεσε όμως μάλιστα με νόημα… «Έχω και εγώ τη δική μου ευθύνη, αλλά δεν είναι η ίδια με εκείνων που είχαν κεντρικό ρολό στη διαχείριση των ζητημάτων του νομού. Και επ’ αυτού οφείλει ο καθένας να απολογηθεί», είπε μεταξύ άλλων. Άραγε ίδιες ευθύνες έχει ο βουλευτής και ο υπουργός; Ίδιες ευθύνες έχει ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου;;;