Αιτωλοακαρνανία : Συνεχίζεται η μείωση των κρουσμάτων

Με τους πλήρως εμβολιασμένους να έχουν ξεπεράσει πλέον τα δύο εκατομμύρια και τον συνολικό αριθμό εμβολιασμών να αγγίζει τα 5,5 εκατομμύρια, το τείχος ανοσίας έναντι του κορωνοϊού «χτίζεται» με γοργούς ρυθμούς. Κι αυτό αποτελεί «ασπίδα προστασίας» για τα νοσοκομεία, όπου παρατηρείται αργή αλλά σταθερή αποκλιμάκωση της πίεσης, καθώς και «όπλο» κατά της ανατροπής της καλής επιδημιολογικής εικόνας που δημιουργείται μέρα με την ημέρα στη χώρα. Τα νέα στοιχεία από την εξέλιξη του τρίτου κύματος της πανδημίας είναι ενθαρρυντικά, καθώς παρατηρείται αποκλιμάκωση στους «σκληρούς» δείκτες. Συγκεκριμένα, χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε κάτω από 1.000 νέα κρούσματα και κάτω από 500 διασωληνωμένους.

Μειούμενος βαίνει και στην Αιτωλοακαρνανία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την εβδομάδα που πέρασε (24-30/5) η Αιτωλοακαρνανία κατέγραψε 255 νέα κρούσματα, δηλαδή περίπου τα μισά από τα κρούσματα της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, όταν ο ΕΟΔΥ εντόπισε 461 συνολικά νέα κρούσματα… Αντίστοιχη μείωση είχε παρατηρηθεί ανάμεσα στην τρίτη και τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου (10-16/5), όταν εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία 797 νέα κρούσματα.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι από την 1η Μαΐου μέχρι και χθες (30/5) στην Αιτωλοακαρνανία έχουν εντοπιστεί 2.189 νέα κρούσματα και έτσι ο Μάιος είναι με διαφορά ο χειρότερος μήνας της Αιτωλοακαρνανίας από την έναρξη της πανδημίας.