Με συγχαρητήρια μηνύματα προς τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων υποδέχθηκαν οι περισσότεροι εκπρόσωποι της Αιτωλοακαρνανίας τα αποτελέσματα των βάσεων. Το γεγονός ότι μέσω αυτών είδαμε τα αποτελέσματα της «μεταρρύθμισης» Κεραμέως στα πανεπιστημιακά τμήματα, που ξεμένουν από φοιτητές, δεν τους απασχόλησε καθόλου…
Ιδίως από τους εκπρόσωπους του Αγρινίου η σιωπή είναι τόσο εκκωφαντική, που πλέον γίνεται οφθαλμοφανής η αβάντα της κυβερνητικής πολιτικής από ορισμένους. Ο Πρύτανης και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών την περίοδο που προωθούνταν το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου άκουσαν τα εξ’ αμάξης από ορισμένους, που ονειρεύονται αυτόνομο Πανεπιστήμιο με έδρα το Αγρίνιο με πολλά Τμήματα και χιλιάδες φοιτητές… Η Κεραμέως όμως και η Κυβέρνηση συνολικά βγήκαν λάδι… Βλέπετε ο Πρύτανης δεν δίνει χρίσματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ούτε καθορίζει το ψηφοδέλτιο του κόμματος, ούτε υπουργοποιεί βουλευτές…. Και ακριβώς επειδή δεν δίνει χρίσματα είναι πάντοτε ο εύκολος στόχος. Τουναντίον απέναντι στην Κεραμέως και το κόμμα τα λόγια τους τα μετράνε κάποιοι, γιατί μετράνε πριν από όλα και πάνω από όλα την πολιτική τους επιβίωση και καριέρα, η οποία εν πολλοίς εξαρτάται από τους κομματικούς διαδρόμους. Ποιος όμως έχει κάνει το μεγαλύτερο κακό στην υπόθεση Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, ο Πρύτανης και η Σύγκλητος ή ο κάθε τυχάρπαστος Υπουργός της εκάστοτε κυβέρνησης;
Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο τώρα που τυχαίνει οι περισσότεροι αιρετοί εκπρόσωποι της περιοχής προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από το ίδιο κόμμα. Συμβαίνει και όταν αυτά τα δύο είναι «ετερώνυμα»… Τόλμησε, για παράδειγμα, κανείς να εναντιωθεί στο Γαβρόγλου, που αν είχε μείνει μερικά χρόνια ακόμη υπουργός θα έφτιαχνε Πανεπιστήμια και σε βραχονησίδες; Φυσικά και όχι. Απεναντίας όλοι ήταν οι ικανοποιημένοι που ιδρύονταν Τμήματα χωρίς υποδομές και καθηγητές. Τόλμησε να πει κανείς στο Γαβρόγλου πως ούτε η χώρα χρειάζεται, ούτε πολύ περισσότερο το Αγρίνιο ένα δέκατο Ιστορικό – Αρχαιολογικό; Όχι μόνο τον άφησαν να το κάνει, αλλά απεναντίας τον άφησαν να καταργήσει αναιτιολόγητα και σχεδόν παράνομα ένα Τμήμα, όπως το Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, που μετά από 20 χρόνια προσπαθειών ήθελε απλώς μια στοιχειώδη στήριξη για να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο.
Η «μεταρρυθμίστρια» Κεραμέως, αντί να διατάξει την αξιολόγηση των μαθητών στις μικρότερες βαθμίδες της εκπαίδευσης, που έχει de facto καταργηθεί, όταν κάποιος χωρίς να ξέρει να γράφει το όνομά του του δίνεται η δυνατότητα να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις –γιατί αυτή είναι η ρίζα του κακού- το πρόβλημα “εισάγονται φοιτητές με βαθμούς δύο και τρία”, προτίμησε να το λύσει δια της πλαγίας με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, εξωθώντας στη συρρίκνωση τα Πανεπιστήμια της επαρχίας. Και φυσικά ούτε λόγος για αποκέντρωση. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θα παραμείνει στην Ιερά Οδό, δίπλα στο ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Χαροκόπειο.