Έντονη η συζήτηση για τον “ηγέτη”…

Την φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου πόσταρε στο facebook η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και δημοτική σύμβουλος Αγρινίου Αγγελική Ρούση Τζιμάνη με το λακωνικό σχόλιο “ο ηγέτης…” Όπως καταλαβαίνετε ήταν λογικό να υπάρξει έντονη συζήτηση στη συνέχεια… Συζήτηση που έλαβε μάλιστα και διακομματικό χαρακτήρα…

Αρχικά υπηρξαν αρνητικά αλλά θετικά σχόλια για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ που πυροδότησαν τη συζήτηση… “Είναι ντροπή να αναπολούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου αυτόν και τη συμμορία του, Τσοβόλας, Λαλιώτης, Τσοχατζόπουλος, Κουτσόγιωργας” ανέφερε κάποιος, ενώ σε εντωλώς άλλο τόνο κάποιο άλλος σχολιάσε “περήφανοι για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου , του κινήματος που έφερε την δημοκρατία στην Ελλάδα” .

Μέχρι που ήρθε το σχόλιο πρώην προέδρου τοπικής του ΠΑΣΟΚ “αυτοί που χρησιμοποιούν τον Αντρέα για πολιτικό άλλοθι έχουν δικαίωμα να το κάνουν, δημοκρατία έχουμε”“Δεν ξέρω ποιοι έχουν ανάγκη για πολιτικά άλλοθι, εγώ πάντως είμαι σταθερά στο ΠΑΣΟΚ.” απάντησε η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι που πήρε τη σκυτάλη γραμματέας νομαρχιακής κόμματος της Αριστεράςε “Η αναβίωση των πρωταγωνιστών μιας εποχής, μόνο ιστορική αξία έχει και ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα ζούμε, εν πολλοίς, τα αποτελέσματα των οραμάτων τους και των επιλογών τους.” Ενώ σε άλλο της σχόλιο η Αγγελική Ρούση σημείωσε “ο Ανδρέας δεν είναι ανάμνηση, ούτε είναι ρετρό να μιλάς γι’ αυτόν και το έργο του!! επαναστάτης , ιδεολόγος, οραματιστής!! εγώ δεν δήλωσα περήφανη για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, το ΠΑΣΟΚ του 1981, αλλά για το όλον ΠΑΣΟΚ, με τα λάθη και τις ανακολουθίες του, αλλά και με τις μεγάλες επιτυχίες, τις μεγάλες τομές “ Και τη συζήτηση έκλεισε πολιτευτής του νομού από την “Δράση”.. “ήθελα να ήξερα σε τι κόσμο ζείτε.. ας αρχίσουμε από τα ΕΟΚ και Νατο ίδιο συνδικάτο…. Έξω οι βάσεις των Αμερικανών και τελειώνουμε στα ΜΕΑ CULPA και την ροζ βίλλα της Αεροσυνοδού (Πρωθυπουργού)…. Ο Ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου έθεσε τις βάσεις για να περνάμε αυτό που ζούμε τώρα…..Ελπίζω να είναι ο τελευταίος τέτοιος ηγέτης που πέρασε από την χώρα…”