Αύριο η ημερίδα για το Υδατικό Διαμέρισμα Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με το βλέμμα στην εκτροπή του Αχελώου

Με την ανάρτηση, από τις αρχές Μαΐου στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ http://wfd.opengov.gr, των Προγραμμάτων Μέτρων για τις Λεκάνες Απορροής Ποταμών των Υδατικών Διαμερισμάτων άρχισε η δεύτερη και τελική φάση της διαβούλευσης για τη Διαχείριση των Υδατικών Πόρων της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει ημερίδα Διαβούλευσης για το Υδατικό Διαμέρισμα Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, στο Αγρίνιο (10 Ιουλίου 2012), ημέρα Τρίτη, ώρα 9:00 π.μ. στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Αιτ/νίας, οδό Παπαστράτου 53 και Σμύρνης 1, Αγρίνιο.

Το Σχέδιο Διαχείρισης που θα προκύψει θα παίξει κρίσιμο ρόλο και στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου αφού η έλλειψη των Σχεδίων Διαχείρισης μέχρι σήμερ, αποτέλεσε το βασικό «όπλο» των φορέων που αντιτάσσονται στην εκτροπή και την βασική αιτία για τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης η έλλειψη των Σχεδίων είναι και ο λόγος που υπήρξε θετική έκβαση κατά της εκτροπής και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Θα πρέπει μέσα από τα Σχέδια να προκύψει πως δεν συντρέχουν λόγοι εκτροπής του Αχελώου ποταμού.