Π. Τσιχριτζής : Δεν καταλαβαίνω την αγκύλωση της ΕΤΑΔ για το Επιχειρηματικό Πάρκο στο Αγρίνιο

H ανοικτή συνεδρίαση του ∆Σ του ΣEB Πελοποννήσου & ∆υτικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Αγρίνιο στο Επιµελητήριο Αιτωλοακαρνανίας είχε αμιγώς οικονομικό – επιχειρηματικό ενδιαφέρον καθώς στο πάνελ των ομιλητών εκτός από τον αναπλ. Υπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης συμμετείχαν ακόμη η Αθηνά Χατζηπέτρου, Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και ο Γρηγόρης ∆ηµητριάδης, ∆ιευθύνων Σύµβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συµµετοχών & Περιουσίας Α.Ε. του γνωστού Υπερταμείου.

Ωστόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου αναφέρθηκε κυρίως στα αναπτυξιακά θέματα της Αιτωλοακαρνανίας κάνοντας αναφορές και στο ζήτημα της επένδυσης στο Πλατυγιάλι, αλλά και στα θέματα υποδομών που μπορούν να έχουν αναπτυξιακό αποτύπωμα, όπως ο δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι. Εντύπωση όμως προκάλεσε η αναφορά του στο Επιχειρηματικό Πάρκο του Αγρινίου και το αίτημα του Δήμου Αγρινίου και του Επιμελητηρίου για την παραχώρηση της έκταση των 240 στρεμμ. στο Αγγελόκαστρο για το σκοπό αυτό. «Αν εξαιρέσουμε το Πλατυγιάλι, η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει θεσμοθετημένο χώρο υποδοχής επιχειρηματικότητας και βιομηχανίας. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την αγκύλωση της ΕΤΑΔ να μας παραχωρήσει την έκταση στο Αγγελόκαστρο για το Επιχειρηματικό Πάρκο» είπε ο Π. Τσιχριτζής και εξήγησε λέγοντας ότι η ΕΤΑΔ έφτασε στο σημείο να ζητά από τώρα δέσμευση για το ποιοι θα εγκατασταθούν στο Επιχειρηματικό Πάρκο.

«Πρόκειται για χειρίστου είδους γραφειοκρατική και δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία» σχολίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και πρόσθεσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η απαίτηση της ΕΤΑΔ είναι δικαιολογία για τη μη παραχώρηση: «Είναι δυνατόν να ζητούν μια τέτοια δέσμευση από τώρα, όταν μιλάμε για κάτι που βρίσκεται στα σκαριά;»

Ο Π. Τσιχριτζής, τέλος, εκτίμησε ότι τόσο οι ενέργειες της Περιφέρειας για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων, όσο και πολύ περισσότερο η πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου από το Δήμο Αγρινίου για την κατάρτιση του σχετικού φακέλου θα έπρεπε να είχε κάνει την ΕΤΑΔ να αλλάξει στάση στο θέμα της παραχώρησης της έκτασης στο Αγγελόκαστρο και να μην ζητά τέτοια παράλογα προαπαιτούμενα.