Παραπαίει το νοσοκομείο Αγρινίου

Χωρίς να μπορεί να επιλύσει έγκαιρα κανένα ουσιαστικό πρόβλημα του νοσοκομείου Αγρινίου η διοίκηση του ιδρύματος έχει αφήσει το νοσοκομείο να παραπαίει.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που το τμήμα αιμοκάθαρσης έμεινε χωρίς κλιματισμό για μερικές μέρες ενώ όταν τελικά ο κλιματισμός αντικαταστάθηκε με νέα μηχανήματα δημιουργήθηκε πρόβλημα με την ηλεκτοδότηση του κτιρίου (κοινώς έπεσε η ασφάλεια) με αποτέλσμα να μπουν σε κίνδυνο όσοι έκαναν αιμοκάθαρση. Το όλο πρόβλημα προέκυψε ουσιαστικά από λάθος συνεννόηση της τεχνικής υπηρεσίας με την εταιρεία που ανέλαβε να αντικαταστήσει τον κλιματισμό στη μονάδα. Η ουσία του ζητήματος είναι πως ενώ ο υδράργυρος ανεβαίνει και έπρεπε άμεσα να γίνουν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να αντικατασταθούν τα κλιματιστικά και όχι να περάσουν μέρες και έπειτα να ξεκινήσει η αντικατάσταση. Η εικόνα αυτή με τους ασθενείς και τους συνοδούς να επιχειρούν να δροσιστούν με ανεμιστήρες που τις περισσότερες φορές έφερναν από τα σπίτια τους είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν στο πάγιο πρόβλημα της μονάδας αιμοκάθαρσης που εξυπηρείται από ένα μόνο ασθενοφόρο και πολλές φορές δεν προλαβαίνει να μεταφέρει τους ασθενείς ιδίως όταν αυτοί κατοικούν μακρυά από το Αγρίνιο.

Τον προβληματισμό του για τα τεκταινόμενα στο νοσοκομείο Αγρινίου εκφράζει τόσο το νοσηλευτικό όσο και το ιατρικό προσωπικό, που πλέον περιμένει από τη νέα κυβέρνηση να προσχωρήσει στην αντικατάσταση του διοικητή.