Νοσοκομείο Αγρινίου: Ζητά πέντε ιδιώτες γιατρούς για να καλύψει τα επείγοντα κενά

Με ιδιώτες γιατρούς επιχειρεί το Νοσοκομείο Αγρινίου να καλύψει ορισμένες από τις κενές οργανικές θέσεις γιατρών σε νευραγλικά τμήματά του.

Με τις προκηρύξεις μόνιμων γιατρών να καθυστερούν ή και να αγνοούνται και με τις προκηρύξεις επικουρικών να μην συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον γιατρών, το Νοσοκομείο Αγρινίου στρέφεται πλέον στη λύση έκτακτης ανάγκης με ιδιώτες γιατρούς, που θα δουλέψουν με μπλοκάκι.

Έτσι λοιπόν εκδόθηκε από το Νοσοκομείο Αγρινίου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δίμηνη πρόσληψη πέντε γιατρών και συγκεκριμένα δύο χειρουργών, ενός μαιευτήρα – γυναικολόγου και δύο γενικών γιατρών. Η πρόσκληση θα πρέπει να σημειωθεί ότι αφορά το καθημερινό τακτικό ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και την συμμετοχή στο πρόγραμμα των εφημεριών του εκάστοτε τμήματος – κλινικής. Η πρόσκληση αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνει με τις έκτακτες ρυθμίσεις που θεσμοθετήθηκαν με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όταν ξέσπασε η πανδημία, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών η χειρουργική κλινική στο Νοσοκομείο Αγρινίου αδυνατεί να έχει πλήρες πρόγραμμα εφημέρευσης καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα παρά μόνο για 18 μέρες το μήνα. Σύμφωνα με την Ένωση από τις 8 οργανικές θέσεις μετά τις συνταξιοδοτήσεις 2 ιατρών και την παραίτηση 1 επικουρικού, υπηρετούν 4 ιατροί, ένας εκ των οποίων προς συνταξιοδότηση και εκκρεμεί η ολοκλήρωση της πρόσληψης 1 ιατρού. Παράλληλα στην κλινική δεν υπάρχει ειδικευόμενος ιατρός.