“Οι ίδιοι οι γονείς του Αγρινίου και οι ρομά καταστρέφουν τις παιδικές χαρές!”

Οι ίδιοι οι γονείς του Αγρινίου και οι ρομά καταστρέφουν τις παιδικές χαρές! Αυτό είπε -προκαλώντας σίσθηση- ο αντιδημάρχος Βλάσης Σφυρής στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για ελλιπή συντήρηση των παιδικών χαρών. Ο αντιδήμαρχος μάλιστα επικαλέστηκε το παράδειγμα των παιδικών χαρών στο 3ο δημοτικό και στον Άγιο Κωνσταντίνο υποστηρίζοντας πως έχουν προκληθεί φθορές τρεις φορές μετά από αντίστοιχες επεμβάσεις συντήρησης του δήμου. Αφορμή για τη συζήτηση ήταν η αποδοχή των όρων ένταξης και χρηματοδότησης της πράξης – προμήθειας της «διαμόρφωση παιδικής χαράς στη θέση Σφαγεία Δήμου Αγρινίου» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Αρχικά η σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γεωργία Μπόκα έκανε λόγο για άσχημη κατάσταση στις παιδικές χαρές και ανέφερε πως ο δήμος δεν συντηρεί τις παιδικές χαρές όπως θα έπρεπε. είναι εγκαταλελειμμένες. Από την πλευρά του ο Νίκος Καζαντζής σημείωσε και το υψηλό κόστος της παιδικής χαράς στα παλιά σφαγεία, “με 220χιλιάδες ευρώ φτιάχνεις λούνα πάρκ” είπε χαρακτηριστικά. Ενώ στη συνέχεια και ακούγοντας τη δημοτική αρχή να υποστηρίζει πως υπάρχουν αλλεπάλληλες φθορές μετά τις συντηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας, πρότεινε να τοποθετηθούν κάμερες ή φύλακες στις παιδικές χαρές.

«Αν η ίδια η κοινωνία δεν μπορεί να διαφυλάξει τη δημοτική περιουσία, ούτε η αστυνομία ούτε ο δήμος μπορεί να τη διαφυλάξει καλύτερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός.

Δ.Π