Στο ΕΣΠΑ τα Γυμνάσια Θέρμου και Γαβαλούς

Η κατασκευή ή η αποκατάσταση έξι σχολικών κτιρίων σε Πάτρα, Θέρμο, Γαβαλού, Λουσικά και Λάππα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και εξασφαλίζουν οριστικά πόρους για την ανέγερση ή την λειτουργική τους αναβάθμιση, τους ύστερα από απόφαση που υπεγράφη την Δευτέρα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Τα σχολεία που εντάσσονται στη Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Περιφερειάρχη, είναι:
-Το διδακτήριο του Γυμνασίου Γαβαλού, στον Δήμο Αγρινίου, με προϋπολογισμό 1.172.000 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Αγρινίου. Πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση με σκοπό να αποκατασταθούν στο σύνολο τους οι βλάβες που έχει υποστεί το κτίριο εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας του νότιου γεωλογικού ρήγματος της λίμνης Τριχωνίδας τον Απρίλιο του 2007. Χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι οι 24 μήνες.
-Το Γυμνάσιο Θέρμου, στην Αιτωλοακαρνανία. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών και των φθορών στην φέρουσα τοιχοποιία του Γυμνασίου και στην ενίσχυση της καθώς και σε μια δέσμη άλλων παρεμβάσεων. Προβλέπεται παράλληλα η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του σχολείου. Ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, είναι 2.600.000 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του οι 24 μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο σχολεία είναι σεισμόπληκτα και επί σειρά πολλών ετών οι μαθητές της περιοχής έκαναν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.