To Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι στη λίμνη Στράτου και μια ξεχασμένη υποδομή [pics + video]

Ολοκληρώθηκαν σήμερα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Θαλασσίου Σκι Νέων και Ανδρών-Γυναικών με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 αθλητών.

Στην τεχνητή λίμνη της Στράτου έχουν κατασκευαστεί οι απαρραίτητες εγκατάστασεις από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και έκτοτε χρησιμοποιείται από την εθνική ομάδα Θαλασσίου Σκι ως προπονητικό κέντρο και ως στίβος αγώνων. Μάλιστα στη λίμνη Στράτου διοργανώθηκαν το 1999 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι Νέων και το 2000 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων!

Έκτοτε όμως οι εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους… με την ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με αποτέλεσμα σήμερα να παρουσιάζουν μια τραγική εικόνα… Παρ΄ όλα αυτά συνεχίζουν -χάρις τις εξαιρετικές συνθήκες που προσφέρει για το άθλημα η απάνεμη τεχνητή λίμνη- να διοργανώνονται πανελλήνια πρωταθλήματα και πολλοί αθλητές έρχονται στο Αγρίνιο στη διάρκεια όλου τους έτους για προπονήσεις.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως στη λίμνη Στράτου με κατάλληλες παρεμβάσεις που έγιναν, δίνεται η δυνατότητα της ταυτόχρονης προπόνησης τριών ομάδων στους τρεις ξεχωριστούς στίβους αγώνων και προπονήσεων που υπάρχουν. Έτσι το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίου Σκι στη Λίμνη Στράτου είναι η πιο πλήρης εγκατάσταση στην Ελλάδα του Θαλασσίου Σκι που με τις ιδανικές συνθήκες «νερού» θεωρείται ένας από τους καλύτερους χώρους για προπόνηση και αγώνες σε διεθνές επίπεδο.

Οι τοπικοί φορείς (δήμος, περιφέρεια, βουλευτές) φέρουν ακέραια την ευθύνη που αυτή η σημαντική υποδομή έχει αξιοποιηθεί ελάχιστα σε σχέση με το τι μπορεί να προσφέρει αυτό το συγκεκριτικό πλεονέκτημα στην ανάδειξη της περιοχής και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Αυτή η απαξία φάνηκε και αυτές τις μέρες, αφού επακόλουθο της εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων είναι το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία δεν έχει αγκαλίασει το άθλημα. Έτσι στις εξέδρες της λίμνης αυτές τις μέρες βρέθηκαν μόνο αθλητές και προπονητές…. Και όμως ακόμη και ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα μπορεί να προσφέρει πλούσιο θέμα από σημαντικούς αθλητές. Για παράδειγμα στη φετινή διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών- Γυναικών ξεχώρισε η συμμετοχή της Αγγελικής Ανδριοπούλου, παγκόσμια πρωταθλήτρια τα τελευταία έξι χρόνια ! Ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων ξεχώρισαν οι συμμετοχές της Ιόλης Δανιήλ, πρώτη στη πανευρωπαική κατάταξη στην ηλικία κάτω των 14, και ο Ιάκωβος Ναθαναήλ, πέμπτος στη ηλικία των εφήβων κατώ των 17!

Δ.Π