33 θέσεις εργασίας στο δήμο Αγρινίου μέσω της κοινωνικής επιχείρησης «Διάσταση»

Νέες εγκρίσεις για τη δημιουργία κοινωνικών δομών καταπολέμησης της φτώχειας δόθηκαν από το υπουργείο Εργασίας σε κοινωνικούς φορείς. Σύμφωνα με αυτά τα προγράμματα, θα δημιουργηθούν κοινωνικά φαρμακεία, παντοπωλεία, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Αγρίνιο και θα ανοίξουν άλλες 203 θέσεις εργασίας, στις οποίες θα τοποθετηθούν άνεργοι έως 30 ετών για 24 μήνες.

Η πρώτη ομάδα των εγκρίσεων αφορούσε δημιουργία κοινωνικών δομών σε 10 περιοχές και 450 προσλήψεις. Οι πρόσφατες εγκρίσεις αφορούν:
Δήμος Αγρινίου: Εγκρίθηκαν κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, στις οποίες θα εργαστούν 33 άνεργοι. Φορέας η κοινωνική επιχείρηση «ΔΙΑΣΤΑΣΗ» (Χαριλάου Τρικούπη 81, ΤΚ 30100).
Οι προσλήψεις θα πρέπει να γίνουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο, αφού η επιδότηση για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών λήγει στις 31-12-2014 και η διάρκειά τους θα είναι διετής.

Οι ειδικότητες που θα χρειαστούν σε κάθε κοινωνική δομή είναι:
Κοινωνικά παντοπωλεία: στελέχη τροφοδοσίας, διοικητικό προσωπικό και κοινωνικοί λειτουργοί.
Ανοιχτά κέντρα ημερήσιας υποδοχής ανέργων: Νοσηλευτές, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, προσωπικό καθαριότητας και διοικητικής υποστήριξης.
Δομές παροχής συσσιτίου: Διοικητικοί, κοινωνικοί λειτουργοί και προσωπικό καθαριότητας.
Κοινωνικά φαρμακεία: Φαρμακοποιοί και κοινωνικοί λειτουργοί.
Δημοτικοί λαχανόκηποι: Γεωπόνοι, επιστάτες και πάντα ένας κοινωνικός λειτουργός.
Τράπεζα χρόνου: Διοικητικοί υπάλληλοι και κοινωνικός λειτουργός.
Γραφείο διαμεσολάβησης: Προσωπικό με ειδικότητα στις ανθρωπιστικές επιστήμες.