Στροφή προς τις μικρές ανεμογεννήτριες στην Αιτωλοακαρνανία

Την περασμένη Πέμπτη 26/7/2012 πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ συνάντηση του υφυπουργού με διάφορους φορείς σχετιζόμενους με τις ΑΠΕ σχετικά με την πορεία της αγοράς. Η ανακοίνωση του υπουργείου είναι εδώ. Την επομένη οι φήμες οργίαζαν στην αγορά και ειδικά στο χώρο των φωτοβολταϊκών με τις φήμες να λένε περί αναδρομικής μείωσης των τιμών πώλησης ανά kWh. Στην εταιρεία μας δεχθήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα από πελάτες μας σχετικά με το θέμα. Το αναλυτικό πακέτο ρυθμίσεων από το ΥΠΕΚΑ θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Από ότι φαίνεται δεν θα υπάρξει καμία αναδρομικότητα αποφάσεων και οι όποιες ρυθμίσεις θα αφορούν τους νέους επενδυτές.

Στους καιρούς που διανύουμε και δεδομένης της κάκιστης οικονομικής κατάστασης και συγκυρίας στην Ελλάδα υπάρχουν και καλώς υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται με ανοιχτούς ορίζοντες βλέποντας ευκαιρίες και όχι εμπόδια. Στην West Energy Constructions αυτό είναι που μας εμπνέει και συνεχίζουμε την πορεία μας. Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε σε νέους επενδυτές τις μικρές ανεμογεννήτριες. Οι μικρές Α/Γ κάνοντας χρήση της αιολικής ενέργειας μιας πλέον δοκιμασμένης μορφής ΑΠΕ μπορούν να προσφέρουν εισόδημα ισοδύναμο και μεγαλύτερο από συγκεκριμένη μονάδα φ/β. Η τιμή τιμολόγησης είναι συγκεκριμένη 0,25€/kWh και δεν επηρεάζεται από τα ανωτέρω σενάρια μείωσης τιμών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το παράδειγμα εφαρμογής μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για εξασφαλισμένη επιτυχία είναι η σωστή αξιολόγηση και μελέτη της υποψήφιας θέσης εγκατάστασης με κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να διερευνηθεί τεχνοοικονομικά μια τέτοια επένδυση. Η West Energy Constructions είναι η μοναδική εταιρεία στο νομό Αιτωλοακαρνανίας που έχει αυτή τη δυνατότητα χάρη στα εξειδικευμένα στελέχη της.

Σωκράτης Παστρωμάς
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός