Ο Κατσιφάρας επιθεωρεί και …επικοινωνεί τα έργα συντήρησης της εθνικής οδού

Τρία σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας στα οποία εκτελούνται επείγουσες εργασίες συντήρησης επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκο Υφαντή. Το πρώτο σημείο είναι επί της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος της Ρίζας, όπου συνεργεία αποτελούμενα από το προσωπικό που έχει προσληφθεί με δίμηνες συμβάσεις υπό την επίβλεψη των τεχνικών της Περιφέρειας εκτελούν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της οδού.

Η κατάσταση του οδικού δικτύου έχει καιρό τώρα αγανακτίσει τους πολίτες, έτσι προκύπτει και η ανάγκη της περιφέρειας να επικοινωνήσει με ανακοίνωσή της ακόμη και τις εργασίες καθαρισμού της εθνικής οδού! Εξάλλου οι ουσιαστικές εργασίες στο οδόστωμα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη… Γι΄ αυτό και η περιφέρεια δίνει αρχικά το βάρος στην ….επικοινωνία… Ο ίδιος μάλιστα ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι οι πραγματικά σημαντικότερες παρεμβάσεις είναι αυτές που έπονται με τις μεγάλες εργολαβίες συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ.

Τουλάχιστον ο Περιφερειάρχης, έχοντας απόλυτο δίκιο εν προκειμένω, ανάφέρθηκε στις ζημιές στον ηλεκτροφωτισμό των εθνικών οδών εξαιτίας των κλοπών χαλκού ( που κάτα βάση γίνονται από ρομά). «Είναι αδιανόητο» υπογράμμισε «μέσα στη συγκυρία που περνάμε να είμαστε αναγκασμένοι να διαθέτουμε χρήματα των φορολογουμένων για να αποκατασταθούν οι ζημιές από τις κλοπές χαλκού. Η εξάρθρωση και παραδειγματική τιμωρία των κυκλωμάτων που κλέβουν χαλκό και καταστρέφουν το φωτισμό και τη φωτεινή σήμανση του οδικού δικτύου, πρέπει να γίνει επείγουσα προτεραιότητα των διωκτικών αρχών».