Η ροή του χρήματος στη Θράκη έχει ελεγχθεί;

Αφού το πολιτικό σύστημα άνοιξε προεκλογικά το θέμα της μειονότητας της Θράκης και των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, θα πρέπει να την κάνουμε τη συζήτηση κανονικά.

Γιατί, για να έχει τη δυνατότητα το προξενείο να κατευθύνει τις ψήφους των μουσουλμάνων της Θράκης προς την κατεύθυνση που κάθε φορά εκείνο κρίνει, αυτό σημαίνει ότι το προξενείο έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής. Έχουμε λοιπόν για παράδειγμα ελέγξει ως Κράτος πόσα τζαμιά ελέγχουν οι ψευτομουφτήδες της περιοχής οι οποίοι είναι σαφώς ενεργούμενα του προξενείου και πόσα ελέγχουν οι νόμιμοι μουφτήδες; Έχουμε ελέγξει ως Κράτος αν υπάρχει κάποια ροή χρήματος από το προξενείο προς τα τζαμιά αυτά ή προς άλλα παράκεντρα που δρουν στην περιοχή;

Προ ημερών έγινε γνωστό ότι εδώ και ένα χρόνο διεξάγεται έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από Μονές του Αγίου Όρους, στο πλαίσιο της οποίας έχουν τεθεί επί τάπητος τα οικονομικά στοιχεία 8-10 μονών. Μάλιστα λέγεται μεταξύ αυτών είναι και μονές, που έχουν έρθει στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα με βάσει τις πολιτικές εξελίξεις και όσα έχουν γραφτεί για σχέσεις του νεοεμφανιζόμενου κόμματος «Νίκη» με κάποιες από αυτές.

Η ροή του χρήματος στη Θράκη έχει άραγε ελεγχθεί; Γιατί, αν είχε ελεγχθεί ίσως να μην είχε τη δύναμη το προξενείο να κατευθύνει τις ψήφους στις εκλογές…