Τα βρόντηξε ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Σαλμά…

Από τον Κώστα Ζωγράφο press-gr.blogspot.gr

Τουλάχιστον εδώ και μία εβδομάδα έχει υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, την παραίτησή του – την οποία οριστικοποίησε τώρα- ο διευθυντής του Γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, Γιώργος Κανελλόπουλος.

Η παραίτηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήρθε ως κατάληξη προστριβών που είχαν εκδηλωθεί μεταξύ των δυό τους. Η συνεργασία τους ήταν πια πολύ δύσκολη. Η σταγόνα που ξεχείλισε όμως το ποτήρι ήταν το ότι, με βάση τις πληροφορίες, ο κ. Σαλμάς προσπαθούσε να επιβάλει στον κ. Κανελλόπουλο αποφάσεις που εκείνος δεν δεχόταν να υλοποιήσει. Έτσι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Και παρά την προσπάθεια του αναπληρωτή υπουργού να μεταπείσει, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, τον στενό συνεργάτη του εκείνος επέμεινε στην απόφασή του.Μάλιστα, ο κ. Κανελλόπουλος -που είναι γενικά άνθρωπος χαμηλών τόνων- φέρεται να διαμήνυσε σε υψηλότερους τόνους, αυτή τη φορά, στον κ. Σαλμά να μην επιχειρήσει να κάνει διαρροές σε βάρος του επιρρίπτοντας σε αυτόν την δήθεν αδυναμία καλής συνεργασίας.

Η εξέλιξη αυτή έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Ο Γιώργος Κανελλόπουλος έχει δίδυμο αδελφό τον Δημήτρη Κανελλόπουλο που ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά. Πριν λίγες ημέρες του ζήτησε ο κ. Σαμαράς να μετακινηθεί από τα γραφεία της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει ουσιαστικά ρόλο «προσωπάρχη». Διατηρεί φιλική σχέση με τον Πρωθυπουργό εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι σταθερή αξία για τον κ. Σαμαρά που τον εμπιστεύεται απόλυτα.
Ο Γιώργος Κανελλόπουλος, ο οποίος του μοιάζει σα σταγόνα νερό, ήταν νομικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ. Γνώρισε τον Νικήτα Κακλαμάνη, το 1990, μέσω του Αντώνη Σαμαρά την εποχή της «Πολιτικής Ανοιξης». Οταν, το 2004, ο Νικήτας Κακλαμάνης έγινε υπουργός Υγείας, έγινε διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, ρόλο που διατήρησε και όταν εκείνος έγινε δήμαρχος Αθηναίων. Ο κ. Κανελλόπουλος ξαναπήγε στο υπουργείο Υγείας όταν υφυπουργός ανέλαβε εκ μέρους της ΝΔ, στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Ο Μ. Σαλμάς, όταν ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός, του ζήτησε να παραμείνει διευθυντής και του δικού του Γραφείου. Ο Γ. Κανελλόπουλος δέχτηκε αλλά δεν άντεξε πολύ…