Με ψηφοδέλτιο Αμφιλοχίας… στο Αγρίνιο;

Κουίζ για ψαγμένους και υποψιασμένους

Ανέκαθεν υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ποσότητα και την ποιότητα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και φέτος με τα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών που ο εκλογικός νόμος προβλέπει τη δυνατότητα προσαύξησης των υποψηφίων μέχρι το υπερβολικό 150%.

Κάποιοι, λίγοι, επικεφαλής τα κατάφεραν και έφτασαν μέχρι εκεί, παρουσιάζοντας ένα πλήρες ή σχεδόν πλήρες ψηφοδέλτιο. Και φυσικά λένε ότι από τη στιγμή που έχουν πλήρες ψηφοδέλτιο, έχουν και τη μεγαλύτερη δυναμική. Κάπου στέκει αυτή η λογική, αλλά μέχρις ενός ορίου. Στο αντίποδα όσοι δεν τα πήγαν τόσο καλά με την ποσότητα, λένε ότι έχουν ποιοτικότερο ψηφοδέλτιο.

Αν όντως υπάρχει κάτι τέτοιο, προφανώς η ποιότητα μπορεί να αναπληρώσει ελλείμματα στην ποσότητα. Μέχρι ενός ορίου όμως πάλι… Γιατί, όταν το ψηφοδέλτιό σου στο Αγρίνιο έχει πάνω – κάτω τον ίδιο αριθμό υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο του Τορουνίδη στην Αμφιλοχία, που είναι σχεδόν το ένα έκτο του Αγρινίου, τότε δεν μπορείς να το ρίχνεις στην ποιότητα… Το ποσοτικό έλλειμμα είναι πολύ μεγάλο. Και μάλλον δεν φτάνει ούτε για το δεύτερο γύρο…