Και τώρα αντάρτες…

Ένας – ένας οι αιρετοί αρχίζουν να διατρανώνουν την αντίθεσή τους για την συνεχιζόμενη περικοπή πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση, που θέτει υπό κατάρρευση τους δήμους. Αυτή η αντίθεση όμως των αιρετών εκφράζεται πλέον πιο ανοιχτά και πιο δυνατά το τελυταίο διάστημα… ενώ γίνεται και αντικείμενο επικοινωνιακής διαχείρισης από την μεριά τους.

Την αρχή σε τοπικό επίπεδο έκανε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, όπου σε απολογιστικού χαρακητήρα συνένετυξη που έδωσε στα τοπικά μέσα, μη έχοντας αξιόλογο έργο (τεχνικά έργα κ.α) για να αναφερθεί, επικεντρώθηκε στις περικοπές της κεντρικής εξουσίας προς την αυτοδιοίκηση αλλά και τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης. Τη σκυτάλη πήρε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας κάνοντας λόγο για «τραγικές καθυστερήσεις και περικοπές στην κατανομή πόρων» προς την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Τους αιρετούς όμως απασχολούν πολύ και οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στο ΕΣΠΑ, καθώς εξαιτίας της έλλειψης πόρων τα τεχνικά τους προγράμματα, βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο. Για παράδειγμα ο Π. Μοσχολιός πρόσφατα ζήτησε την απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ.

Και το κλίμα αυτό αναμένεται να ενταθεί στο τέλος του μήνα στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Ωστόσο είναι προφανές ότι οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί -και ιδίως όσοι έχουν εκλεγεί με την σημαία του ΠΑΣΟΚ- έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση… και αυτό γιατί πλέον αδυνατούν να παρουσιάσουν έργο στους πολίτες και θα κληθούν(;) να ξαναζητήσουν την ψήφο των δημοτών τους, …έχοντας το 2010 στοιχηθεί πίσω από το ψευτοδίλλημμα “Σγουρός ή χρεοκοπία”… Αν το 2010 ήταν η αρχή των μνημονίων και υπήρχε θεωρητικά μια δικαιολογία γιατί κανείς δεν ήξερε που θα φτάναμε, το 2014 με τι μούτρα θα ξαναζητήσουν την ψήφο των δημοτών τους; Μερικοί έχουν αντιληφθεί αυτή την αντίφαση, γι΄ αυτό όσο είναι καιρός ετοιμάζονται να φορέσουν την προβιά του αντάρτη ενάντια στη κεντρική εξουσία… Ποιοι όμως θα το κάνουν αυτό; Οι χειροκτροτητές στις πρόσφατες προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ; Αυτοί που κατάντησαν τηλεφωνήτριες στη νομαρχιακή του Κινήματος μπας να ανυψώσουν τα ποσοστά του κόμματος;

Δ.Π