Προφυλακιστέοι οι 4 Ρομά για τα επεισόδια του Αιτωλικού – Νέα επεισόδια εξω από τα δικαστήρια Μεσολογγίου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πριν από λίγο με απόφαση του ανακριτή και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα του Μεσολογγίου οι τέσσερεις Ρομα που συνελήφθησαν για τα σοβαρά επεισόδια στο Αιτωλικό. Τους βαρύνουν κατηγορίες όπως η παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, με κυριότερη όμως την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Με μεγάλη αστυνομική δύναμη έφτασαν στις 5:00 σήμερα το πρωί οι κατηγορούμενοι αθίγγανοι στα δικαστήρια Μεσολογγίου, αφού τέλειωσε η προθεσμία που είχαν ζητήσει για την απολογία τους. Πλήθος κόσμου από το Αιτωλικό αλλά και πολλοί Μεσολογγίτες παραβρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια αναμένοντας την απόφαση. 30 περίπου αθίγγανοι βρέθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο για συμπαράσταση στους κατηγορούμενους και ανάμεσα σ’ αυτούς και το πλήθος από Αιτωλικιώτες και Μεσολογγίτες παρατάχθηκαν ΜΑΤ για να αποφευχθούν επεισόδια. Ωστόσο δεν κατέστη δυνατό και έτσι σήμερα είχαμε νέο κύκλο επεισοδίων. Με την ανακοίνωση της απόφασης οι τσιγγάνοι κινήθηκαν απειλητικά προς την είσοδο του δικαστηρίου αλλά η ισχυρή Αστυνομική δύναμη τους απώθησε αμέσως και αποτελεσματικά και τους απώθησε στα γύρω στενά χρησιμοποιώντας δακρυγόνα. Μάλιστα τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά ο οπερατέρ της τηλεόρασης του Αχελώου κατά τη διάρκεια χρήσης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο οπερατέρ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Παρών προς συμπαράσταση των δημοτών και ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης και o Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης που έδειξε ικανοποιημένος από την απόφαση της δικαιοσύνης.