Γ. Παπαναστασίου : Το Αγρίνιο δεν χρειάζεται αχυρανθρώπους και «μπροστινούς» κανενός

“Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα συνεχίζουμε”

Στην κατάμεστη πλατεία Δημοκρατίας πραγματοποίησε την κεντρική του προεκλογική ομιλία ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. Αρχικά στην ομιλία του ευχαρίστησε τους πολίτες για την παρουσία τους κάνοντας λόγιο για «το ξεκάθαρο μήνυμα νίκης και συνέχισης του έργου για τον τόπο μας» ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι «αυτόν τον προεκλογικό αγώνα τον δώσαμε μαζί χωρίς εκπτώσεις στο ήθος και τα επιχειρήματα, με τεκμηριωμένες και μετρήσιμες προτάσεις πολιτικής, με έμφαση σε όσα μαζί κατακτήσαμε, στους μεγάλους στόχους που μας ενώνουν για το αύριο».

Μιλώντας για τους υποψηφίους που στελεχώνουν το συνδυασμό του μίλησε για «αληθινούς πολίτες με μακρά παρουσία και δράση στα κοινά και στον κοινωνικό στίβο» και για ανθρώπους που δεν υποχρεώθηκαν με ταπεινά μέσα να κατέβουν στον αυτοδιοικητικό στίβο ως εγκάθετοι συμφερόντων και μικρονοϊκών συμπεριφορών. Απέναντι στο γκρίζο και τη λάσπη, απέναντι στους εκβιασμούς και τους χρηματισμούς, απέναντι σε αυτούς που θέλουν να χωρίζουν το Αγρίνιο και όχι να το ενώνουν. Απέναντι στους «αχυρανθρώπους» που χρησιμοποιούνται για να προωθήσουν προσωπικά – οικονομικά τους συμφέροντα.”. Μιλώντας σε ανάλογο τόνο σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε πως “το Αγρίνιο δεν χρειάζεται αχυρανθρώπους. Δεν χρειάζεται «μπροστινούς» κανενός πολιτικού ή οικονομικού παράγοντα. Οι Αγρινιώτες είναι περήφανοι!Δεν χειραγωγούνται ούτε εκβιάζονται. Το Αγρίνιο θα παραμείνει Ελεύθερο και Δημοκρατικό!”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. «Τα έργα που μαζί οραματιστήκαμε, μαζί διεκδικήσαμε και μαζί υλοποιήσαμε και υλοποιούμε μιλάνε από μόνα τους. Αναφέρω μόνο ότι από τα σχεδόν 47 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το τεχνικό πρόγραμμα το 2019, το 2023 έφτασε τα 130 εκατομμύρια, περισσότερο από δυόμιση φορές πάνω! Μέσα σε τέσσερα χρόνια τριπλασιάσαμε τις χρηματοδοτήσεις! Και καταφέραμε να πενταπλασιάσουμε ους πόρους από το ΕΣΠΑ! Μέσα σε τέσσερα χρόνια, υλοποιήσαμε 335 έργα συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα που έχει δει το Αγρίνιο. Με εμβληματικά έργα ουσίας. Στοχεύοντας πάντα στην καρδιά των προβλημάτων. Δημιουργούμε υποδομές που θα μείνουν για τις επόμενες γενιές» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαναστασίου κάνοντας ειδική αναφορά στην αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από τη λίμνη Καστρακίου και στα εκτεταμένα έργα αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων υδάτων που αποκτούν, όπως είπε, ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά και τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Σήμερα, το Αγρίνιο είναι πιο φωτεινό, πιο πράσινο, πιο ασφαλές, πιο ζωντανό, πιο φιλικό και προσβάσιμο σε όλους» εκτίμησε ο Γ. Παπαναστασίου αναφερόμενος στα έργα που έγιναν στο κέντρο του Αγρινίου. Ειδική αναφορά έκανε ο Γ. Παπαναστασίου στην αναβάθμιση των κοινωνικών δομών του Δήμου Αγρινίου και στο ρόλο που έπαιξε αυτό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στον κρίσιμο τομέα της σχολικής στέγης αναφέρθηκε στο «στολίδι μας, το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, ένα σχολείο πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα, με υπερσύγχρονες υποδομές και ενεργειακό σχεδιασμό που εξασφαλίζουν την καλύτερες συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς», όπως επίσης και στα εκτεταμένα έργα ενεργειακής αναβάθμισης και συντήρησης των σχολικών υποδομών αλλά και εξασφάλισης σύγχρονου εξοπλισμού.

Σταθερός μας γνώμονας, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ. Παπαναστασίου πως είναι και παραμένει η βιώσιμη αξιοποίηση κάθε μεγάλου πλεονεκτήματος του τόπου. «Τα έργα στα ρέματα, το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, η ένταξη της Τριχωνίδας στο διακρατικό σχέδιο συνεργασίας για τη Ζωή στους Υδροβιότοπους, το πρόγραμμα αστικής καθαριότητας όπου δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης, αναβαθμίσαμε ουσιαστικά το στόλο των οχημάτων αποκομιδής και τον εξοπλισμό και προχωράμε με την υλοποίηση του προγράμματός μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων, οι πράσινες παρεμβάσεις στην πόλη και τα χωριά μας, τα μικρά και μεγάλα πάρκα. Όλα αυτά είναι δράσεις και πρωτοβουλίες που αποδεικνύουν την προτεραιότητα που δίνουμε στο περιβάλλον» είπε ο Γ. Παπαναστασίου και πρόσθεσε : «Αυτό είναι και το μεγάλο μας στοίχημα: Η ολοένα πιο δυνατή σύνδεση της ανάπτυξης με το περιβάλλον, της ιστορίας με τον πολιτισμό μας. Αυτό το νόημα έχει η ανάδειξη της λίμνης των Κρεμαστών και το πρόγραμμα για την αξιοποίηση της Τριχωνίδας, η διοργάνωση πανελλήνιων αλλά και πανευρωπαϊκών αθλητικών διοργανώσεων, η αναβάθμιση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων».

Ο Γ. Παπαναστασίου εκτίμησε ότι σήμερα ο Δήμος Αγρινίου είναι «Δήμος πρότυπο, νοικοκυρεμένος και αποτελεσματικός, που ανταποκρίνεται αποφασιστικά στις ανάγκες των ανθρώπων του, που βρίσκεται στην πρωτοπορία της αξιοποίησης των δυνατοτήτων που ανοίγουν καθημερινά οι νέες τεχνολογίες».

Και κλείνοντας ζήτησε την ψήφο των πολιτών «γιατί πιστεύω σε όσα μαζί έχουμε πετύχει για τον τόπο μας όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί πιστεύω ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Γιατί πιστεύω ότι μπορούμε ακόμη καλύτερα, ακόμη περισσότερα για το Αγρίνιο και τα χωριά μας. Γιατί τώρα έχουμε τα εργαλεία και για τα χωριά μας, Στο νέο ΕΣΠΑ έχουμε ΒΑΑ και ΟΧΕ και για τα χωριά. Η επόμενη πενταετία ανήκει στις Δημοτικές μας Ενότητες».

Έτσι τέλος ο ίδιος δεσμεύτηκε να συνεχίσει «τη δουλειά που μέρα με τη μέρα αλλάζει τη ζωή μας προς το καλύτερο! Να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε πέντε χρόνια από τώρα να είμαστε ακόμη πιο περήφανοι για το Αγρίνιο μας! Έχουμε αποδείξει ότι μαζί μπορούμε και πετυχαίνουμε πολλά και σημαντικά.Ένα είναι το σύνθημα λοιπόν: Αγρίνιο, συνεχίζουμε! Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα συνεχίζουμε».

Συγκέντρωση Παπαναστασίου