Οι προφάσεις για το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο

Γιατί παραμένει ένα και πλέον χρόνο στα… χαρτιά η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου; Ποια είναι τα «διαδικαστικά προβλήματα» που επικαλέστηκε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Αγρινίου για να «δικαιολογήσει» τη μη υλοποίηση της απόφασης;

Το υποτιθέμενο διαδικαστικό πρόβλημα, όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr, είναι ο Οργανισμός του Νοσοκομείου Αγρινίου, που δεν προβλέπει τη λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου. Εντούτοις αυτό είναι μάλλον μια πρόφαση, που μοιάζει μάλιστα αρκετά έωλη. Και αυτό γιατί το Νοσοκομείο Αγρινίου από το Φεβρουάριο του 2023 έχει λάβει σχετική απόφαση για τροποποίηση του Οργανισμού με πρόβλεψη για σύσταση Μονάδας Εμφραγμάτων και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο πλαίσιο λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Ποιον είναι τότε το ουσιαστικό πρόβλημα; Το πρόβλημα, ως φαίνεται, έχει να κάνει με την επάρκεια εξειδικευμένου προσωπικού και τι ακριβώς λειτουργία θέλουμε για το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο καθώς αυτό συνεπάγεται άλλες ανάγκες σε προσωπικό, αν μιλάμε π.χ για 24ωρη λειτουργία ή για λειτουργία κατά μια βάρδια μόνο…

Είναι προφανές ότι το ιδανικό θα ήταν η 24ωρη λειτουργία έτσι ώστε να γίνονται και επείγουσες επεμβάσεις σε καρδιολογικούς ασθενείς. Ωστόσο η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου έστω και για μια βάρδια θα πρόσθετε, δεν θα αφαιρούσε, στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Με αυτό τον τρόπο θα ήταν εφικτό να ξεκινήσουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου προγραμματισμένες στεφανιογραφίες για τους εκατοντάδες καρδιολογικούς ασθενείς στην Αιτωλοακαρνανία. Όμως επειδή το ιδανικό θα ήταν η 24ωρη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, ας αφήσουμε –λένε κάποιοι με πρόφαση το θέμα του προσωπικού- τους ασθενείς να πηγαίνουν να ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και θεραπευτήρια για στεφανιογραφίες.

Απέναντι σε όλα αυτά βέβαια είναι εντυπωσιακή… η μηδενική αντίδραση των βουλευτών και κυρίως των κυβερνητικών βουλευτών, πράγμα που τουλάχιστον αποδεικνύει ότι η απόφαση για το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο ήταν απλώς ένα προεκλογικό χάρτι ενόψει των εθνικών εκλογών του 2023.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr