Δυτική Ελλάδα : Προς νέο διαγωνισμό για το διαχειριστικό σχέδιο βόσκησης

Εν αναμονή των τεχνικών δελτίων

Η εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, ήταν ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής.

Το θέμα ετέθη από την παράταξη του Σπ. Σκιαδαρέση με μορφή ερωτήματος καθώς είναι γνωστό ότι πλέον πιέζει ο χρόνος για την ολοκλήρωση των σχεδίων, καθώς πρόκειται για κοινοτική υποχρέωσης της χώρας

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας παρέθεσε τις μέχρι τώρα ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως ανέφερε με απόφαση του Υπουργείου, ματαιώθηκε η προηγούμενη διαδικασία σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για τα σχέδια βόσκησης και πρόσφατα ξεκίνησε νέα διαδικασία. Στη νέα διαδικασία του υπουργείου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνέβαλε στο όλο εγχείρημα στέλνοντας τις δικές της προτάσεις ώστε να δημιουργηθούν τα νέα σχέδια βόσκησης.

«Αναμένουμε δηλαδή, τα τεχνικά δελτία, να προχωρήσουμε στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για να ξεκινήσει ο νέος διαγωνισμός» επεσήμανε.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr