Με το χέρι απλωμένο οι Δήμοι: Περιμένουν δύο δόσεις ΚΑΠ αμέσως μετά τη ΔΕΘ

Η συνάντηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον Πρωθυπουργό, που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη ΔΕΘ, αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα.

Τα ανοικτά θέματα είναι πολλά, ωστόσο αυτό που «καίει» τους Δήμους είναι το οικονομικό κομμάτι και μάλιστα με τη στενή έννοια του όρου, δηλαδή σε σχέση με τους ΚΑΠ.
Παρά την αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων κατά τα έτη 2023 – 2024 και το νέο σύστημα κατανομής τους, οι Δήμοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς η αύξηση του μισθολογικού κόστους, η μη αποκλιμάκωση του ενεργειακού κόστους και η επιβολή του τέλους ταφής έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση οικονομικής ασφυξίας σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Έτσι αυτό που ζητείται από το Υπουργείο Εσωτερικών η άμεση καταβολή μιας έκτακτης δόσης ΚΑΠ προς όλους τους Δήμους, μέσα στον Σεπτέμβριο και μίας δόσης τον Οκτώβριο, προκειμένου να μπορέσουν οι Δήμοι να καλύψουν τα λειτουργικά τους κόστη και να προχωρήσουν στην κατάρτιση των προϋπολογισμών του 2025.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr