Δύο στα δύο delulu ο Μαρινάκης με ακρίβεια και στεγαστική κρίση

Delulu (ελληνιστί Ντελούλου) είναι η νέα λέξη (προέρχεται από τον όρο delusional= παραληρηματικός) που χρησιμοποιεί η νεολαία για να περιγράψει κάποιον που έχει μη ρεαλιστικές ή υπερβολικά ιδεαλιστικές πεποιθήσεις ή φαντασιώσεις.

Χθες λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας την ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση πέτυχε δύο στα δύο delulu.Αναφέρθηκε λοιπόν αρχικά στην ακρίβεια τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της ακρίβειας, ο πληθωρισμός υποχωρεί ενώ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στην πατρίδα μας έπεσαν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο «γεγονός που αποδεικνύει ότι οι κινήσεις που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει αποδίδουν».

Η απόσταση του κυβερνητικού εκπροσώπου από την πραγματικότητα φαίνεται ότι δεν έχει αναρωτηθεί καθόλου πως ακούν αυτό το «αποδίδουν» άνθρωποι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή και με λίγα περισσότερα από αυτόν.

Ενώ το αποκορύφωμα ήταν το σχόλιό του για την είδηση ότι που αφορά σε νεοδιόριστο εκπαιδευτικό που αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητό του στη Ρόδο, καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κόστος των ενοικίων. Ήταν αδύνατο βέβαια να μην παραδεχθεί ότι πρόκειται για περίπτωση που δημιουργεί πολύ άσχημη εντύπωση, ωστόσο είπε ότι «η κυβέρνηση έχει λάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και για την στήριξη των φοιτητών, έχει αυξήσει όλα τα σχετικά επιδόματα των νέων γονέων και με τα επιδόματα σε χρηματικό ποσό για τους νέους γονείς αλλά και με τα στεγαστικά επιδόματα, την αύξηση του επιδόματος παιδιού. Δίδονται σχετικά βοηθήματα και σε δημοσίους υπαλλήλους με βάση και των αριθμών των παιδιών».

Δηλαδή με το επίδομα των παιδιών ο νεοδιόριστος θα αντιμετωπίσει τα ενοίκια που έχουν πάει στο θεό….

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr