Πως γλίτωσε το Αγρίνιο από λούνα παρκ «παγίδα θανάτου»: «Ρε, Μαρία, δεν μου αρέσει αυτός…»

Οι μαντικές ικανότητες του Δημάρχου

Επιχείρησε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή Αγρινίου να απαντήσει για το Φεστιβάλ Καντίνας μετά από το ντόρο που προκάλεσε η ακύρωσή του, αλλά δεν έπεισε με όσα επικαλέστηκε και έτσι «στριμώχτηκε» μόνη της.

Επικαλέστηκαν είτε τις αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν από το κοινοτικό και δημοτικό συμβούλιο (λες και αυτό δεν μπορούσε να γίνει στις συνεδριάσεις του Αυγούστου και το Φεστιβάλ να γίνει κανονικά στα μέσα Σεπτεμβρίου) είτε τις προδιαγραφές ασφαλείας για τα κρέατα που θα καταναλώνονταν, λες και ο Δήμος έχει αγορανομικές αρμοδιότητες και σήμερα π.χ. πηγαίνει και ελέγχει τη θερμοκρασία στα ψυγεία των κρεοπωλείων….

Έωλα έως τα όρια του πολιτικά φαιδρού όλα αυτά. Όμως υπάρχει σημαντικότερη συνέχεια καθώς ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπαναστασίου, επειδή δεν καταλάβαινε -όπως είπε- τον ντόρο για τις καντίνες, άλλαξε θέμα και πήγε στα λούνα παρκ (θέμα επίκαιρο λόγω του θανατηφόρου περιστατικού στη Χαλκιδική) και μας πληροφόρησε για το πως ο Δήμος Αγρινίου ελέγχει τα λούνα παρκ.

«Κάποτε στην αρχή της θητείας μας είχε έρθει κάποιος για να φέρει ένα λούνα πάρκ στο Αγρίνιο. Η Μαρία (σ.σ. η αρμόδια εκείνη την περίοδο αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου) το θυμάται, το λέγαμε πριν λίγο εδώ έξω. Αφού ήρθαν να με συναντήσουν και τα λοιπά, λέω «ρε, Μαρία, δεν μου αρέσει αυτός, για ψάξτε τον!» Δεν ξέρω, δεν μου…. Δεν προχωρήσαμε τελικά με το συγκεκριμένο, πήγε σε άλλο δήμο και έγινε ατύχημα». Με αυτά τα λόγια (δείτε το βίντεο) ο Γιώργος Παπαναστασίου περιέγραψε πως αποφύγαμε να στηθεί λούνα πάρκ «παγίδα θανάτου» στο Αγρίνιο. «Υπάρχει μεγάλη ευθύνη των δήμων για τέτοια θέματα, καθετί πρέπει να το ψάχνουμε με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους δημότες» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Όπως καταλαβαίνει κανείς έχουμε στο Αγρίνιο δήμαρχο με προφητικές – μαντικές ικανότητες… Τι δεν άρεσε άραγε στο Δήμαρχο από τον επιχειρηματία του λούνα παρκ και έδωσε εντολή «ψάξτε τον»; Δεν μας εξήγησε και έτσι αφήνει ελεύθερη τη φαντασία μας. Ήταν άραγε κακοντυμένος στο ραντεβού του με το Δήμαρχο; Ήταν κοκκινοτρίχης; Μήπως είχε μπάσα φωνή και δεν του αρέσει κάτι τέτοιο του Δημάρχου; Και σε κάθε περίπτωση τι ακριβώς «ψάχτηκε» από ένα λούνα παρκ που δεν στήθηκε ποτέ στην πόλη; Κι αν ο επιχειρηματίας με κάποιο τρόπο άρεσε στο Δήμαρχο (ήταν καλοντυμένος και είχε γαλλική μυτούλα), δεν θα δίνονταν η εντολή «ψάξτε τον»; Γιατί, το «ψάξτε τον» ο Δήμαρχος το συνδύασε και το εξάρτησε με το «δεν μου αρέσει αυτός»…

Πρόκειται, όπως καταλαβαίνετε για ένα πολύ αυστηρό μεν, αλλά πολύ σύγχρονο και μοντέρνο τρόπο ελέγχου και φυσικά προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία αυτό το «δεν μου αρέσει αυτός»…

Σε ποια περίπτωση αρέσουμε στο Δήμαρχο, ας μας το κοινοποιήσει για να ξέρουμε…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr