Ο θιασώτης των δύο θητειών δεν αποκλείει την τέταρτη θητεία

Άλλο Πέπη κι άλλο πρέπει

«Θέλω να είναι η τελευταία μου θητεία στο Δήμο» είπε ο Γιώργος Παπαναστασίου σε μια αποστροφή του στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.
Όμως είναι άλλο το «θέλω να είναι» και άλλο το «είναι»… Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε δηλώσει επανειλημμένως θιασιώτης… (έτσι το έλεγε σημιτικώ τω τρόπω σαν την πιότητα) των δύο θητειών και πλέον βρίσκεται στην τρίτη του θητεία…

Η ζωή όμως και πολύ περισσότερο η πολιτική ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως τα θέλουμε. Και επειδή μέχρι το «θέλω να είναι» μεσολαβεί σχεδόν μια ολόκληρη τετραετία, δεν αποκλείεται να δούμε το θιασώτη των δύο θητειών να διεκδικεί και τέταρτη θητεία. Εξάλλου, όπως έλεγε και ο ίδιος στο μέσον της δεύτερης θητείας του «παίζει μπάλα μόνος του», αφού δεν έχει αξιόπιστη αντιπολίτευση. Γιατί, αν σου ζητήσει ένας ηγέτης σαν το Μητσοτάκη να μείνεις στο Δήμο, δεν μπορείς να του το αρνηθείς και έτσι τα θέλω σου θα πάνε πίσω. Εξάλλου, ο Μητσοτάκης έχει τον τρόπο του «θα του κάνω μία προσφορά που δεν θα μπορεί να αρνηθεί».

Αλλά δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης. Η δημοτική ομάδα που αλλού θα βρει έμπνευση; Αφού ο Γ. Παπαναστασίου είναι η μοναδική πηγή έμπνευσης… Κάποιοι μάλιστα είχαν φτάσει στο σημείο να δηλώνουν πως «αν δεν υπήρχε ο Παπαναστασίου έπρεπε να τον εφεύρουμε».

Και επειδή υπάρχει το παράδειγμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους επιγόνους του, που στον τσακωμό τους για το «δακτυλίδι» διέλυσαν την Αυτοκρατορία και επειδή ο ίδιος δεν κατάφερε, αν και προερχόμενος από τη λεγόμενη «σχολή Σταμάτη», να δημιουργήσει τη δική του πολιτική σχολή, υπό μια έννοια η τέταρτη θητεία φαντάζει μονόδρομος για να μην πέσει ο Δήμος στα χέρια της πασοκικής λαίλαπας με τα φωτοβολταϊκά.

Είναι λοιπόν πιθανό ακόμη το σενάριο ο Γ. Παπαναστασίου να «επιστρατευτεί» από το Μητσοτάκη για μια τέταρτη θητεία, είτε ο θιασώτης των δύο θητείων να πειστεί από μόνος του για κάτι τέτοιο…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr