Η… απομυθοποίηση Πιερρακάκη και οι εσωκομματικές επιπτώσεις

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης δεν έχει συναισθηματική και ιδεολογική σχέση, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με την ευρύτερη Κεντροδεξιά. Από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται, και μάλιστα το… μοιραίο για την εθνική χρεοκοπία ΠΑΣΟΚ, και την περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδα, που δεν κατάφερε να «κλείσει» το παζάρι για το mail Χαρδούβελη, με τα γνωστά, ολέθρια αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία, με το πρόσθετο Μνημόνιο που μας φόρτωσε η διακυβέρνηση Τσίπρα.

Στα χρόνια της ηγεσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης βρέθηκε κοντά στον στενό πυρήνα της «γαλάζιας» εξουσίας, με απευθείας αναφορά στον σημερινό Πρωθυπουργό, και όταν η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές του 2019, έγινε Υπουργός. Η εποχή της πανδημίας τον βοήθησε να χτίσει τον «μύθο» της ψηφιακής μεταρρύθμισης του κράτους, η τωρινή θητεία του στο υπουργείο Παιδείας ωστόσο τον απομυθοποιεί.

Η «πτώση» Πιερρακάκη, υπό το βάρος της τραγικής εικόνας που παρουσιάζουν τα σχολεία, πριν από την έναρξη της νέας μαθητικής χρονιάς, έχει αναπόφευκτες εσωκομματικές συνέπειες, καθώς εξελέγη… περιέργως πρώτος βουλευτής στην εμβληματική Α’ Αθηνών.

Πηγή: One Voice

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr