Αγιασμός στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης»

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 5:30 μμ στον προαύλιο χώρο του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ Δαμασκηνό ο Αγιασμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγρινίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», που συνεχίζει τη λειτουργία του για 13η συνεχόμενη χρονιά.

Περίπου 150 μαθητές με τους γονείς τους και 26 εθελοντές-καθηγητές παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Ζώης Κωνσταντίνος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Μπόκα Γεωργία, αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, ο κ. Σκαρτσάρης Αντρέας, αντιδήμαρχος Κ.Υ.Π.Α, ο κ. Γούλας Χρήστος αντιδήμαρχος καθαριότητας, ο κ. Μποκώρος Κωνσταντίνος, πρόεδρος της κοινότητας Αγρινίου και ο κ. Βραχωρίτης Κωνσταντίνος, δημοτικός σύμβουλος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στο λόγο του χαρακτήρισε το Κοινωνικό Φροντιστήριο ένα μεγάλο έργο, που παραμένει μέχρι σήμερα προσηλωμένο στους στόχους που τέθηκαν κατά τη σύστασή του το 2012 να βοηθηθούν οικογένειες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση με την παροχή εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές. Τόνισε πως το Κοινωνικό Φροντιστήριο εξακολουθεί να παρέχει σε πολλούς μαθητές τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις σχολικές τους επιδόσεις, να προοδεύσουν και να υλοποιήσουν τα όνειρά τους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ συνέδεσε τον εθελοντικό χαρακτήρα του με τον Άγιο Δημήτριο ο οποίος όντας κατηχητής ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για την πνευματική καλλιέργεια των νέων, γι’ αυτό όχι τυχαία σε πολλές ενορίες που φέρουν το όνομά του είναι πλούσιες οι δράσεις που αφορούν τη νεότητα.

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων γονέων και κηδεμόνων οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, όπως και οι δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών καθηγητών, θα συνεχιστούν αποκλειστικά τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρες 6- 8 μμ στο 6ο Γυμνάσιο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr