Δέσμευση Γεωργιάδη στη Βουλή για το Αιμοδυναμικό στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Με ρητή δέσμευση από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στην ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χριστίνας Σταρακά, αναφορικά με τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο Αδ. Γεωργιάδης απαντώντας παραδέχθηκε ότι είναι ένα διαχρονικό αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας η δημιουργία ενός Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και δεσμεύτηκε ότι αυτό θα δημιουργηθεί επί Υπουργίας του. Μάλιστα όπως εξήγησε το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε αυτό επειδή λαμβάνει υπ’όψιν σοβαρά τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και αποστάσεις της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αντιμετώπιση των ασθενών τις πρώτες στιγμές, μετά από ένα έμφραγμα για παράδειγμα, είναι κρίσιμη, γι΄αυτό ακριβώς θα δημιουργηθεί το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο για να μην μετακινούνται οι ασθενείς εκτός νομού.

Η Χριστίνα Σταρακά ευχαρίστησε τον Αδ. Γεωργιάδη για τη δέσμευσή του, ενώ νωρίτερα εκθέτοντας την ερώτησή της, έκανε μια αναδρομή στην υπόθεση αυτή και τις καθυστερήσεις που υπήρξαν τον τελευταίο ενάμιση περίπου χρόνο, ζητώντας να «ξεκολλήσει» η υπόθεση του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και να προχωρήσει για να συνδυαστεί με τη Μονάδα Εμφραγμάτων που λειτουργεί ήδη στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

«Τα στοιχεία από τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου δείχνουν ότι η καρδιαγγειακή νοσηρότητα και η θνητότητα στο νομό είναι πολύ αυξημένες, με αποτέλεσμα ετησίως να διακομίζονται στην Πάτρα περισσότερα από 600 οξέα στεφανιαία σύνδρομα, η λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί και με τη λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στην Αιτωλοακαρνανία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Σταρακά στην πρωτολογία της στη Βουλή, αφού νωρίτερα υπογράμμισε ότι η υπόθεση του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου έμοιαζε να έχει «κολλήσει» αδικαιολόγητα εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr