Συνεχίζεται το έργο «EU GAMER: Το Ψηφιακό Παιχνίδι ως Μέσο Ενθάρρυνσης της Υπεύθυνης Πολιτειότητας»

Το ΚΕΚ ΔΑΦΝΗ και ο Σύλλογος Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος ανακοινώνουν τη συνέχιση του έργου “EU GAMER: Το Ψηφιακό Παιχνίδι ως Μέσο Ενθάρρυνσης της Υπεύθυνης Πολιτειότητας” μέσω εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και την καλλιέργεια υπεύθυνης πολιτειότητας”. Το έργο προχωρά με δύο νέες και σημαντικές δράσεις: τις εκπαιδευτικές δράσεις με σχολικές μονάδες και τις εκπαιδευτικές δράσεις με δημιουργούς ψηφιακών παιχνιδιών.

Εκπαιδευτικές Δράσεις με Σχολικές Μονάδες

Στο πλαίσιο του έργου “EU GAMER”, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία με σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Συγκεκριμένα, θα γίνουν επισκέψεις σε σχολικές μονάδες για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ψηφιακά παιχνίδια που επιλέχθηκαν προσεκτικά ώστε να συνάδουν με τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος. Επίσης, τα ψηφιακά παιχνίδια θα δώσουν το έναυσμα για περαιτέρω συζήτηση για τις ευρωπαϊκές αξίες μέσα στη σχολική αίθουσα.

Οι μαθητές θα εξερευνήσουν τις ευρωπαϊκές αξίες και θα συγκρίνουν αυτές με το κοινωνικό συμβόλαιο που ανέπτυξαν. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαϊκές αξίες αποτυπώνονται στην καθημερινότητα και πώς προστατεύουν το σύνολο των πολιτών.

Εκπαιδευτικές Δράσεις με Δημιουργούς Ψηφιακών Παιχνιδιών

Παράλληλα, θα διεξαχθούν εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται σε δημιουργούς ψηφιακών παιχνιδιών. Μέσω διαδικτυακών εκπαιδεύσεων, οι δημιουργοί θα ενημερωθούν και θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών αξιών. Οι δραστηριότητες θα επικεντρωθούν στη σημασία του παιχνιδιού στη διαμόρφωση πολιτικής ταυτότητας και στην ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών αξιών στον εργασιακό χώρο ανάπτυξης παιχνιδιών. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα όπως η ισότητα των φύλων, η δημοκρατία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το κράτος δικαίου και τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Στόχοι και Δράσεις του Προγράμματος

Το έργο “EU GAMER” συνεχίζει να προσφέρει δράσεις που ενθαρρύνουν την ενεργό συμμετοχή των νέων πολιτών μέσω καινοτόμων μορφών εκπαίδευσης, όπως τα ψηφιακά παιχνίδια, τα παιχνίδια ρόλων και οι συζητήσεις για τις ευρωπαϊκές αξίες. Παράλληλα, προωθεί την ανάπτυξη της βιομηχανίας ψηφιακών παιχνιδιών στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τους δημιουργούς να κατανοήσουν και να ενσωματώσουν αυτές τις αξίες στις δουλειές τους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο “EU GAMER” και τις επερχόμενες δράσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του έργου www.eugamer.gr ή να επικοινωνήσετε με το ΚΕΚ ΔΑΦΝΗ και τον Σύλλογο Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος.

Το έργο “EU GAMER: Το Ψηφιακό Παιχνίδι ως Μέσο Ενθάρρυνσης της Υπεύθυνης Πολιτειότητας” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD, με φορέα υλοποίησης τον ΚΕΚ ΔΑΦΝΗ και εταίρους τον Σύλλογο Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος (GDA Greece).
Το πρόγραμμα «Building a robust and democratic civic space» (BUILD) έχει ως στόχο την προστασία, την προώθηση και την ευρεία αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αξιών της Ε.Ε., μέσω της στήριξης οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) στην Ελλάδα και την Κύπρο και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ Κύπρου με συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,9 εκ. Συντονιστής του BUILD είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα) σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Κύπρος).

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr