Ποιον θα επιστρατεύσει ο Μητσοτάκης για να καλύψει το κενό Σαλμά στο ψηφοδέλτιο;

Μετά από 24 ολόκληρα χρόνια και πρωτιές στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις ο Μάριος Σαλμάς αποτελεί πλέον παρελθόν από το κόμμα. Και σίγουρα θα είναι παρελθόν όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ανεξάρτητα από το πόσο κάποιος εκτιμά την πολιτική διαδρομή του Μάριου Σαλμά στα κοινοβουλευτικά δρώμενα και την πολιτική ζωή της Αιτωλοακαρνανίας, δεν μπορεί να μην δεχτεί ότι πρόκειται για μία πολιτική οντότητα ειδικού βάρους. Ουδείς αναντικατάστατος βέβαια, λέει το ρητό, αλλά ένας πολιτικός του διαμετρήματος του Μάριου Σαλμά δεν αντικαθίσταται στο ψηφοδέλτιο από τον οποιοδήποτε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χρειαστεί να “επιστρατεύσει” κάποιον, προκειμένου το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές στην Αιτωλοακαρνανία να αποκτήσει ξανά το ειδικό βάρος και τη δυναμική που του προσέδιδε ως ένα βαθμό η συμμετοχή του Μάριου Σαλμά. Αυτό το πρόσωπο βεβαίως χρειάζεται να είναι ένα δοκιμασμένο πρόσωπο στην πολιτική κονίστρα, αλλά ταυτόχρονα και σχετικά νέο, που να μην κουβαλά στην πλάτη του πολλά χρόνια σε θέσεις ευθύνης – που όσο να πεις συνοδεύονται έστω από μιαν ανεπαίσθητη ακόμα – ακόμη φθορά.

Τα χαρακτηριστικά αυτά πάντως δεν τα έχουν αυτοί που καίγονται για το ψηφοδέλτιο…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr