Οι «δουκάτοι» στο Αγρίνιο θέλουν και δυο καλές μεταγραφές από το ΣΥΡΙΖΑ

«Με δυο καλές μεταγραφές από το ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη έδρα στο νομό»

Στην τελική ευθεία μπαίνουμε πλέον για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ. Τo ΠΑΣΟΚ έχει τις προδιαγραφές, ανεξάρτητα με το ποιος τελικά θα είναι ο νέος αρχηγός του, να αποκτήσει τα ηνία στην κεντροαριστερά και να αποτελέσει μια στοιχειωδώς σοβαρή αντιπολίτευση και να αναλάβει έστω και άτυπα το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει εύκολα από την περιδίνηση στην οποία έχει περιέλθει και η διαφορά επιπέδου στην εσωκομματική αντιπαράθεση είναι καταλυτική υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Στο ΠΑΣΟΚ, εν αντιθέσει με το ξεκατίνιασμα στο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ένας στάνταρ πολιτικός πολιτισμός κι ας μιλάμε για το κόμμα που καθιέρωσε στην πολιτική τον όρο συντροφικά μαχαιρώματα. Φυσικά για διαφορετικό ΠΑΣΟΚ θα μιλάμε αν π.χ. εκλεγεί ο Χάρης Δούκας και για διαφορετικό αν εκλεγεί ο Παύλος Γερουλάνος.

Πάντως σε τοπικό επίπεδο στην Αιτωλοακαρνανία οι «δουκάτοι», οι υποστηριχτές του Δημάρχου Αθηναίων, εκτιμούν πως με το Χάρη Δούκα στα ηνία του κόμματος θα είναι πιο εύκολος ο επαναπατριωσμός των ψηφοφόρων του κόμματος, που μετακινήθηκαν μαζικά στο ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, λόγω της επέλασης των Μνημονίων. Και εντάξει οι ψηφοφόροι, υπάρχουν όμως και τα στελέχη. Με αυτούς τι γίνεται; Ακόμη και σε επίπεδο στελεχών οι «δουκάτοι» του ΠΑΣΟΚ βλέπουν μεταγραφές ακόμη και από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Με δύο καλές μεταγραφές, λένε κάποιοι που έχουν μπει ήδη και στη σχετική ονοματολογία, θα «χτυπήσουμε» και δεύτερη έδρα στο νομό.

Μιας όμως και ποδοσφαιροποιούν την πολιτική στο ΠΑΣΟΚ να τους απαντήσω ότι μακάρι με δύο καλές μεταγραφές και ο Παναιτωλικός να έπαιρνε το πρωτάθλημα. Δυστυχώς όμως δεν έτσι τα πράγματα…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr