Βόνιτσα: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Βόνιτσα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ILCA4 που φιλοξένησε ο τοπικός Ναυτικός Όμιλος,  από 18-22 Σεπτεμβρίου.

Οι συμμετοχές (206 αθλητές από 52 ομίλους) ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, όμως τα μέλη του Ομίλου έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους και ανταποκρίθηκαν άψογα στις υψηλές απαιτήσεις.

Με εξαίρεση την πρώτη ημέρα που είχε αρκετή βροχή, ο καιρός ήταν αρκετά καλός και έτσι πραγματοποιήθηκαν 11 ιστιοδρομίες για τα αγόρια και 10 για τα κορίτσια, ενώ η μάχη για τα μετάλλια κράτησε μέχρι το τέλος.

Για τους αθλητές του ΝΑ.Ο.Βόνιτσας οι καλές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και ως επιστέγασμα σημειώθηκε άλλη μια μεγάλη επιτυχία καθώς ο Γιάννης Τζεφριός κατετάγη 7ος και εντάσσεται στην Εθνική Ομάδα της κατηγορίας (οι 10 πρώτοι).

dt1Παράλληλα όλοι οι αθλητές του ΝΑΟΒ (5/5) μπήκαν στο Χρυσό Στόλο πιστοποιώντας το καλό επίπεδο του ομίλου συνολικά και αντίστοιχα οι δύο αθλήτριες μας βρέθηκαν στο πάνω μέρος του βαθμολογικού πίνακα. Καλή εμφάνιση έκανε και η Μελίνα Γκατζίνη η οποία κατετάγει 12η, και παρά το κακό ξεκίνημα στον πρωτάθλημα, στο τέλος κατάφερε να ξεχωρίσει.

Ο Γιάννης Χαμζάς πήρε την 19η θέση και την 6η στην κατηγορία U16, ενώ η Μυρτώ Πανταζοπούλου τελείωσε τον αγώνα στην 31η θέση και 13η στην κατηγορία U16. Ο Δ. Ζαχαράκης κατετάγει 43ος (19ος στην κατηγορία U16), O Γ. Μπαλάσκας τελείωσε στην 57η θέση (26η U16) και ο Δούκας -Τσερές Αλέξανδρος , ο οποίος είναι στον Όμιλο μας υπό μεταγραφή από τον ΝΟΛευκάδας, κατετάγει 55ος (24ος U16)

Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκαν 206 αθλητές από 51 Ομίλους από όλη την Ελλάδα και 2 αθλητές από την Βουλγαρία, αριθμός που αποτελεί άτυπο ρεκόρ στις συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών.

dt24Στα συνολικά αποτελέσματα, ο ΑΝΟ Γλυφάδας έκλεψε την παράσταση με 3 αθλητές στους 6 πρώτους των αγοριών ενώ ο Ι. Παναγόπουλος του Ν.Ο. Καλαμακίου κέρδισε την κατηγορία U16 και παράλληλα βγήκε 2ος στην γενική κατάταξη. Στα κορίτσια κ Κοσμά Φραγκίσκη του Ν.Ο.Π.Φαλήρου έκανε μεγάλη εμφάνιση και κατετάγει 1η, με 29 βαθμούς ποινής διαφορά από την 2η Μελανίτη Μαρία Χριστίνα του Ν.Ο.Πάρου.

Συνοπτικά οι πρώτοι ήταν:

Αγόρια U18:
1η θέση: ΒΟΜΒΥΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ , A.Ν.Ο ΓΛΥΦΑΔΑΣ
2η θέση: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΣΩΝ , N.O. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
3η θέση: ΒΕΛΙΑΝΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Α.Ν.O.ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Αγόρια U16:
1η θέση: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΣΩΝ (U16), NOΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
2η θέση: ΜΙΧΑΛΑΙΝΑΣ ΝΕΣΤΩΡ, Ν.Α.Ο. ΒΟΥΛΑΣ
3η θέση: ΑΚΑΛΕΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ , Ν.Ο.ΠΑΡΟΥ

Κορίτσια U18:
1η θέση: ΚΟΣΜΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΗ, Ν.Ο.ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
2η θέση: ΜΕΛΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Ν.Ο. ΠΑΡΟΥ
3η θέση: ΜΠΟΥΓΙΑΤΙΩΤΗ ΤΑΤΙΑΝΗ, Ν.Ο. ΑΜΦΙΘΕΑΣ

Κορίτσια U16:
1η θέση: ΑΛΧΑΝΑΤΗ ΕΛΕΝΗ , Ν.Ο.ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
2η θέση: ΓΚΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, Ν.Ο.ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
3η θέση: ΞΥΛΩΜΕΝΟΥ ΘΕΛΞΙΟΠΗ – ΕΙΡΗΝΗ, Ν.Ο ΣΥΡΟΥ

Η διοργάνωση έκλεισε με την τελετή λήξης και την απονομή των επάθλων στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, ενώ υπήρξε ένα μικρό γεύμα για τους συμμετέχοντες.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της ΕΙΟ κα Αναστασίου μαζί με τον αντιπρόεδρο κ. Κώστα Γεωργόπουλο, τον πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής κ. Ηλία Τέφα και τους εφόρους κα Βούλα Αυλωνίτη και κ. Ηλία Κουντρομιχάλη, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Αθανάσιος Κασόλας μαζί με τους αντιδημάρχους κ. Άγγελο Φερεντίνο. Δημήτρη Παξινό και τον πρόεδρο της Δ.Κ. Βόνιτσας κ. Ντίνο Δρίβα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή τους, ελπίζουμε να απόλαυσαν τον αγώνα και να τους δούμε και στο μέλλον στις θάλασσες μας!

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν:

– Την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, και ιδιαίτερα την πρόεδρο κα Νίκη Αναστασίου, που μας εμπιστεύθηκε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και το συνεργείο του live –streaming με επικεφαλής τον κ. Λάκη Παπαθανασίου που την προέβαλε σε χιλιάδες κόσμο.

– Τους συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας. Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το Λιμενικό Ταμείο Ακτίου-Βόνιτσας

– Τους χορηγούς μας που είναι βασικοί αρωγοί στην πορεία των τελευταίων ετών

– Τον πρόεδρο της επιτροπής αγώνα κ. Τάκη Νικηφορίδη και τα μέλη της επιτροπής ενστάσεων κ. Χρήστο Θεδόση, Γιάννη Κλείδωνα, Βαγγέλη Πολυκανδριώτη και Νίκο Ταρσινό
για την άψογη συνεργασία

– Τον Ιππικό-Αθλητικό Όμιλο Βόνιτσας για την φιλοξενία του συνεργείου live-streaming στον στο χώρο τους

– Τον κ. Παναγιώτη Κτίστη που μας χορήγησε την ηχητική κάλυψη της διοργάνωσης.

– Τον κ. Σταύρο Ζορμπαλά για την παραχώρηση του σκάφους επιτροπής αγώνα και τον Νίκο Δούκα για το σκάφος επιτροπής ενστάσεων

– Όλα τα μέλη ΔΣ και φίλους εθελοντές του Ομίλου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της διοργάνωσης.

dt2
dt3
dt5
dt6
dt8
dt9
dt10
dt11
dt13
dt14
dt15
dt16
dt17
dt20
dt21
Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr