Στο παρά ένα της έγκρισης οι αντιδράσεις στα υπεράκτια αιολικά

Οι χάρτες του αιολικού στον Πατραϊκό κυκλοφόρησαν πριν από 11 μήνες

Πριν από 11 μήνες η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) παρουσίασε το σχέδιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, το οποίο προσδιόριζε τις επιλέξιμες Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης για την εγκατάσταση των υπεράκτιων αιολικών.

Τότε λοιπόν το σχέδιο παρουσιάστηκε συνοδεία χαρτών, που μεταξύ άλλων απεικόνιζαν και την περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου και συγκεκριμένα την πλευρά προς τα νότια παράλια της Αιτωλοακαρνανίας από το παραλιακό μέτωπο του Αντιρρίου και δυτικότερα μέχρι περίπου την περιοχή μεταξύ των εκβολών του Ευήνου και λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Και τώρα που βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ενώ στο μεταξύ ο συνολικός σχεδιασμός έχει πάρει την έγκριση από διάφορα υπουργεία, οι φορείς της περιοχής αντιδρούν. Κάπως καθυστερημένα όμως. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια σχετική κινητοποίηση πολιτών μέσα από το διαδίκτυο, αλλά και οι όμοροι Δήμοι (Πάτρα, Ναύπακτος, Μεσολόγγι) της περιοχής θα πάρουν σχετικές αποφάσεις (το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου). Γιατί, το ενδιαφέρον θα ήταν οι αντιδράσεις να ήταν στοχευμένες και να υπάρξουν πριν για παράδειγμα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού δώσει το πράσινο φως….

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr