Μας λένε ότι στο ΔΑΚ Αγρινίου ο Δήμος δεν έχει σε τίποτα ευθύνη

Η διαφαινόμενη το προσεχές διάστημα επιβολή αντιτίμου στο πάρκινγκ του ΔΑΚ Αγρινίου που έχει δημιουργήσει ο δήμος Αγρινίου έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις και σχόλια. Ο δήμος Αγρινίου επικαλείται την αναγκαιότητα να υπάρχει κάποιο στοιχειώδες έσοδο από τη λειτουργία του πάρκινγκ, προκειμένου αυτά τα χρήματα να πηγαίνουν στη συντήρηση και τη φύλαξη του χώρου. Το αντίτιμο που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί επισήμως, αλλά από ό,τι φαίνεται θα επιβάλει το επόμενο διάστημα δήμος Αγρινίου, θα είναι 1€, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζεται συμβολικό.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε αντίδραση στην πρόθεση αυτή με τη λογική να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι δημότες. «Αν η αντιπολίτευση παίρνει την ευθύνη ότι δεν θα γίνουν ζημιές η πρότασή μου είναι ένα μην μπει αντίτιμο» είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να υπερκεράσει την κριτική αντιπολίτευσης.

Και το ερώτημα που μοιραία μπαίνει είναι αν ο κ. Ζαρκαβέλης έχει αναλάβει την ευθύνη, για τις κλοπές, τις διαρρήξεις και τους βανδαλισμούς –πολλές φορές μάλιστα μέρα μεσημέρι- που λαμβάνουν χώρα μέσα στο χώρο του ΔΑΚ Αγρινίου και όχι έξω από αυτόν.

Εσχάτως στη δημοτική αρχή Αγρινίου ανακάλυψαν την παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή και την επικαλούνται τώρα που πρόκειται να επιβάλλουν ένα αντίτιμο στο πάρκινγκ του δήμου. Αναρωτιέται όμως κανείς αν, για παράδειγμα, ο δήμος Αγρινίου έχει κάνει μηνύσεις για τα υλικά που κλέβουν οι Ρομά από τους κάδους ανακύκλωσης του δήμου. Κλέβοντας, με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά χρήματα από το δήμο. Αλλά εκεί μάλλον «κάνουμε τα στραβά μάτια» στην παραβατικότητα των Ρομά…

Την ευθύνη όμως για την εγκληματικότητα – παραβατικότητα την έχει η Αστυνομία και την ευθύνη για το αντίτιμο στο πάρκινγκ θα πρέπει -κατά Ζαρκαβέλη- να την έχει η αντιπολίτευση… Οι διοικούντες το Δήμο άραγε έχουν σε κάτι ευθύνη;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr