Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Με 21 από 31 μέλη στο εξής το ΔΣ

Εκλογές έχουμε λίαν προσεχώς στα Επιμελητήρια της χώρας, αλλά σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με τις εκλογές, καθώς ακόμη βρισκόμαστε εν αναμονή της ανακοίνωση των ψηφοδελτίων που θα συμμετάσχουν σε αυτές για το Επιμελητήριο της Αιτωλοακαρνανίας.

Το… μαντάτο για το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας είναι ότι από αυτές τις εκλογές δεν θα προκύψουν 31 μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά 21. Και αυτό συμβαίνει γιατί ο αριθμός των μελών του Επιμελητηρίου έπεσε κάτω από 15.000 που ορίζει ο νόμος. Αυτή είναι η κατώτερη βαθμίδα στην οποία θα ανήκει πλέον το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ενώ μέχρι σήμερα βρίσκονταν στη κλίμακα από 15 έως 25.000 μέλη εγγεγραμμένα που έδινε 31 μέλη στο ΔΣ.

Γιατί όμως πέσαμε στην Αιτωλοακαρνανία και πλέον θα ομοιάζουμε με τα Επιμελητήρια Λευκάδας, Ευρυτανίας, Άρτας και Φωκίδας; Είναι αρκετά συγκυριακό, σύμφωνα με επιμελητηριακού παράγοντες, καθώς έγιναν πολλές εκκαθαρίσεις στα μητρώα, ενώ μια άλλη παθογένεια είναι ότι συχνά η εγγραφή στο ΓΕΜΗ γίνεται με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις από τις επιχειρήσεις και τους λογιστές τους.

Όπως και να ‘χει όμως γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία είμαστε σε μια φάση που… πέφτουμε και στο επίπεδο της οικονομικής δραστηριότητας και σε δημογραφικό επίπεδο. Τέτοιου τύπου αλλαγές εξάλλου είχαμε και στους Δήμους, όπου τα Δημοτικά Συμβούλια που προέκυψαν από τις περσινές εκλογές αριθμούν λιγότερα μέλη σε σχέση με το παρελθόν.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr