KKE: Δεν θέλουν να υπάρχει ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία

Κάθε φθινόπωρο και χειμώνα, στο ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο θεατές, διαπιστώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή τη χθεσινή φονική πλημμύρα στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Στράτου.

Αναλυτικά το ΚΚΕ αναφέρει:

Δεν πρόλαβε να μπει ακόμα ο χειμώνας και με την πρώτη νεροποντή είχαμε ξανά καταστροφές σε μια σειρά χωριά και περιοχές στο νομό μας, με έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του, ενώ δούλευε ως φύλακας σε επιχείρηση της περιοχής.

Στο Στράτο, στο Ρίβιο, σε αρκετά χωριά του δήμου Ξηρομέρου, όπως και στη Δημοτική Ενότητα Ινάχου, Αμφιλοχίας, υπερχείλισαν χείμαρροι, έσπασαν ρέματα, έκλεισαν δρόμοι ή/και κόπηκαν στα δύο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καταστροφές, με πλημμυρισμένα σπίτια, επιχειρήσεις, στάνες, αποθήκες, αγροτικές εγκαταστάσεις και καλλιέργειες ακόμα και παρασύρσεις οχημάτων. Ενώ το χωριό Μαλατέικα, στον Ίναχο αποκλείστηκε αφού έπεσε ο δρόμος.

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, ότι εδώ και χρόνια δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα και δε γίνονται τα απαραίτητα έργα, για να υπάρχει ολοκληρωμένη προστασία των κατοίκων, των περιουσιών τους και των υποδομών. Ακόμα και οι όποιες ενέργειες γίνονται, από το τοπικό κράτος (περιφέρεια δήμους), είναι περιορισμένες και αποτελούν μόνο παρεμβάσεις και όχι ολοκληρωμένη προστασία και σχεδιασμός.

Το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Αντιμετωπίζουν ως κόστος την προστασία μας, τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, για να περισσεύουν δισεκατομμύρια για τους ομίλους και τους πολεμικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ.

Αντιπροσωπία της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Πάνο Σταθελάκη, γραμματέα της ΤΕ και μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και τον Τίμο Παπανικολάου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», βρέθηκε και αυτή τη φορά στις πληγείσες περιοχές.

Η αντιπροσωπεία ανέδειξε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα μέτρα για την ανεύρεση του αγνοούμενου εργαζομένου, που τελικά βρέθηκε νεκρός, να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές, αλλά και να βοηθηθούν οι πληγέντες με όλους τους αναγκαίους τρόπους.
Απαιτούμε:
• Να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για τη γρήγορη αποκατάσταση των προβλημάτων.
• Η άμεση καταγραφή και η 100% αποζημίωση των πληγέντων. Να επανέλθει η περιουσία και η ζωή τους όπως ήταν πριν.
• Να γίνουν άμεσα όσα είναι απαραίτητα, γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά, ώστε να μην έχουμε ξανά τέτοιες καταστροφές και προβλήματα, να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα.
• Αύξηση της χρηματοδότησης της αντιπλημμυρικής προστασίας, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο, μελέτες ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας και κατασκευή των ανάλογων τεχνικών έργων με κριτήριο τις ανάγκες των κατοίκων και συνολικά του λαού στο νομό.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας, στην οικογένεια και όλους τους οικείους, του εργαζόμενου, Άγγελου Κανιώτη, που έφυγε άδικα την ώρα του μεροκάματου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr