Ανολοκλήρωτους καθαρισμούς ρεμάτων καταγγέλλουν σε Στράτο και Λεπενού

Σε καταγγελίες αναφορικά με τον καθαρισμό των ρεμάτων στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Στράτου προβαίνουν κάτοικοι της περιοχής μετά τη φονική πλημμύρα που έπληξε την περιοχή.

Η πλημμύρα τα ξημερώματα του Σαββάτου αποδείχθηκε δυστυχώς φονική με την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Ωστόσο αρκετά σημαντικές είναι και οι υλικές ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις της περιοχής. Όπως ισχυρίζονται κάτοικοι της περιοχής, ο καθαρισμός των ρεμάτων στην περιοχή δεν έγινε στο 100%, αλλά σε ένα ποσοστό της τάξης του 30%, καθώς ο εργολάβος σταμάτησε τις εργασίες, γιατί ήταν απλήρωτος. Αυτή, ισχυρίζονται, κάτοικοι της περιοχής, πως ήταν και η απάντηση των αρμοδίων και των εργολάβων στις οχλήσεις τους το προηγούμενο διάστημα.

Η μη ολοκλήρωση του έργου του καθορισμού των ρεμάτων, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, ήταν και η αιτία της καταστροφής. Και παράλληλα αυτό σύμφωνα με τους κατοίκους εξηγεί και το δυσανάλογο του μεγέθους των ζημιών σε σχέση με το ύψος της βροχής. “Έβρεξε στην Κεχρινιά και πνιγήκαμε στη Στράτου” λένε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το γειτονικό μετεωρολογικό σταθμό το ύψος της βροχής στην Αμφιλοχία ήταν μόλις 52χιλιοστά. Αυτός ο όγκος του νερού εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον δεν δικαιολογεί το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν, ούτε φυσικά το τραγικό αποτέλεσμα της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Το πως με 52χιλιοστά βροχής είχαμε ένα νεκρό και τόσες ζημιές είναι κάτι που πρέπει να εξηγηθεί. Και τις απαντήσεις στα ερωτήματα των κατοίκων θα πρέπει μάλλον να τις δώσει η Δικαιοσύνη πλέον…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr